fbpx

Smak av Telemark-fest på Skinnarbu

Radio Rjukan23. februar 20156min
skinnarbu-hotellsjef-adrienn-czaszar_88fc

Smak av Telemark har tatt initiativet til ett Kick -off arrangement på Skinnarbu Høyfjellshotell den 27. og 28. februar. Datoen for arrangementet er ikke tilfeldig. 27. og 28. var datoene for tungtvannsaksjonen på Vemork.
Her ønsker hotellsjef Adrienn Csaszar velkommen til Skinnarbu.

– Med Hallvard Flatland og Øystein Haugan som styrmenn har vi fått med oss et stjernelag med telemarkinger til Skinnarbu. Fredagen starter med fagseminar, der vi ønsker alle som tilbyr Telemark velkommen. Vi legger med dette til rette for en god møteplass der bransjer møtes, snakker og kanskje også blir enige om samarbeid. Kall det gjerne en ”datingarena” for mat, drikke, kultur og historie. Målet er å få i gang et bedre og bredere samarbeid mellom de som tilbyr mat til gjester/turister og de som produserer mat og drikke lokalt og med lokale råvarer. Suksess oppnås gjennom godt samarbeid, og samarbeid starter med samtaler, sier Helge Anderson, som sammen med Asbjørn Sauro startet Smak av Telemark for 3 år siden.

Det begynner på fredag. 
– Fra kl 17.00 åpner vi hele hotellet og Hardangervidda Nasjonalparksenter for alle til en fantastisk kveld med noe av det beste Telemark har og tilby.
Hallvard Flatland, Knut Buen og Bodil Nordjore​ er blant landets fremste kulturpersonligheter​ innen hvert sitt felt.​ I fantastiske omgivelser på Hardangervidda Nasjonalpark kommer de sammen for en prat for aller første gang.​
Det er duket for både humor og alvor, historier  når tre dyktige kulturformidlerne og grundere møtes, sier Sauro.
 
Mat er det gjennomgående temaet denne helga – mat fra Telemark.
– Vi har så mye å være stolte av, så mye kvalitet. Ett titalls matprodusenter fra hele Telemark er med på å tilby helgens unike måltider. 
Hva gjør mat enda bedre? Jo, når den blir sløyfet med gode historier, derfor vil Bodil Nordjore forteller oss om lokale mattradisjoner og råvarer. ​
Knut Buen er en fantastisk musiker og en dyktig historieforteller, og vil stå for musikalske innslag og underfundige anekdoter, sier Anderson.
Flatland vil også være blandt kveldens vertskap under festmiddagen.

 
– På samme dag som sabotasjeaksjonen på Vemork startet med skituren fra Hardangervidda, vil Tor Nicolaysen forteller historien om Tungtvannsaksjonen på Vemork.
Nicolaysen er en dyktig kulturformidler og foredragsholder, Og den personen som tv-selskaper benytter når de skal lage filmer om tungtvannsaksjonene. 
I over 40 år har Nicolaysen engasjer og inspirert med sine foredrag som til tider glir over til skuespill.
Telemarks svar på Øystein Sunde, Odd Landstad​ kommer fredag som kransekake til kaffen.

Lørdagen starter med markering av friluftsåret, dørene på Hardangervidda Nasjonalparksenter står åpne, det samme gjelder Vemork.
Dagen fortsetter med Telemark møter Italia, som vi garanterer blir et uforglemmelig møte mellom ølgården Fjellbryggeriet i Åmotsdal og vingården Tezza i Verona, forteller de.
 
"Verdensarvsøknadens  gudfar" og kulturpersonligheten Øystein Haugan er lørdagskveldens konferansier og syr sammen et spennende program med fokus på humor, musikk, historie og selvsagt vil han prate om historien rundt arbeidet med verdensarvnominasjonen.​
Som maten, blir også de musikalske og humoristiske innslagene varierte,​ Trond Ytterbø, Harald Næsset, Jonny Lande, Knut Nyheim, Tom Bråthen, Helge Songe og Øystein Haugan er alle en del av stjernelaget.
Phoenix er igjen på vingene og vil avslutte lørdagen med en forrykende konsert, forteller de ivrige matentusiastene i en pressemelding.

Det er påmelding til middager og arrangementer. Måltider har en pris, mens andre arrangementer er gratis.
Du melder deg på ved å ringe Skinnarby på 35095600.

Her er detaljer i hele programmet.
Smak av Telemark på facebook

Foto: Smak av Telemark

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia