fbpx

Skipsfjell-masta over ende

Radio Rjukan7. mars 20244min
SENDERMAST

Radio Rjukan har fått forklaringen på hvorfor en perodisk feil nå er blitt permanent. Den 15 meter høye hovedsendermasta på Skipsfjell er blåst ned. Det ble konstatert på en ny befaring tirsdag, etter at signalene som har vært til og fra den siste tiden er blitt permanent svake.

– Igår kunne vi konstatere hvorfor den periodiske feilen vi har hatt nå er blitt permanent dårlig. Masta som videreformidler lokalradioens FM 105 nedover mot FM 107 på utsikten som dekker bygdene blåste ned i den siste hardvinden, forteller ansvarlig redaktør Ole Jon Tveito.

– Det er en feil som vi ikke kan rette før snøen går. Det er sannsynligvis slik at masta har enten røket i festene eller noe tilsvarende. Det veit vi ikke enda. Det er frustrerende ikke minst for mange bingospillere som skal spille radiobingo i kveld med tre røvertall. Men nå er det godt vi har nettradio, sier Tveito.

– Det er en stor operasjon å få den høye masta opp igjen. Det vil kreve arbeid med å koble inn profesjonelle med helikopter, og vi får ikke gjort dette før til våren. Snøen må være godt både før vi kan konstatere hva som har skjedd, og slik at vi kan få festet masta, eventuelt sette opp en ny igjen. Det kan absolutt være skader på masta, det er rett og slett ikke usannsynlig, sier Tveito.

Dette påvirker ikke lyttere på Rjukan, og vestover som dekkes av FM 106,5 og FM 93,8, men alle som har lyttet til FM 107,0 og også FM 105,0 vil måtte ty til nettradio.

– Dette er veldig kjedelig. Den masta har stått på plass der trygt og støtt i over 30 år, så selv om vi mente det var en feil, så ante vi ikke at dette var årsaken. Det er vel et tegn på at været blir stadig hardere. Det er ikke usannsynlig at vi også må bardunere senderen i framtida. Men feilen blir uansett ikke rette før i mai. Og her må vi be om hjelp, for vi får ikke opp denne uten helikopter.

– I mellomtida får vi oppfordre alle fra nedenfor til å benytte nettradio. Du får inn nettradio på en del DAB- og nettradioer, samt på PC, nettbrett og mobiltelefoner, samt TVer med internettilkobling, eller andre enheter med Wifi-tilkobling. Du trenger heller ikke ha internett, såp lange du har en smarttelefon med telefonforbindelse og abonnement med data. Da søker du på Radio Rjukans nettradio, både fra lokalradioens nettside, og via RadioPlayer, Radionytt eller andre radiotjenester.

– Vi vil ellers oppfordre folk i bygda til å ta telefoner til naboen, og samles for å spille bingo på onsdagskvelden. Det vil gjøre det lettere for de som ikke er vant til å lytte på nettradio. Og så må vi bare beklage at det vil ta 2-3 måneder før masta og senderkvaliteten er oppe på samme nivå som tidligere, og forhåpentligvis enda bedre enn det var, sier Tveito.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia