fbpx

Billigere å ta buss i Telemark

Kyrre Dahl31. januar 20213min
bussvy_351c

Fra i morgen, 1. februar, blir det litt enklere å reise med buss i Vestfold og Telemark. For mange blir det vesentlig rimeligere å ta bussen, men ikke alle. 

Fylkeskommunen innfører fra mandag av blant annet felles billettkategorier og like reisevilkår, og forenkler sonestrukturen i fylket. Dermed endres prisene på lokalbussene – og det blir lettere å finne ut hva reisen vil koste.

– Vi arbeider for å gjøre det så lett som mulig for våre innbyggere å velge å reise kollektivt, og med endringene som nå gjøres for å få like, og mer rettferdige priser så er vi godt i gang. Grenlands avtale om statlige midler vil fortsatt gi betydelige lavere priser der enn i resten av fylket. Vi ønsker statlige støtteordninger også andre steder i fylket om mulig, og arbeider kontinuerlig mot statlige myndigheter for å få dette på plass, sier Arve Høiberg (A), leder for hovedutvalg for samferdsel.

Her er de viktigste endringene:

· Nytt, rimeligere periodeprodukt: Utenom Rush – først i landet!

· Periodebilletter kan brukes i hele fylket (unntatt periodebillett kjøpt i Grenland)

· Endring i billettpriser

· I Vestfold:

o Nytt produkt: periodebilletter for Studenter

· I Telemark:

o Lettere å finne ut hva bussreisen koster fra 94 til 14 soner

o Makspris for enkeltbilletter – betal aldri for mer enn fire soner

o Grenland blir én stor sone

o Kun 25 kroner for reiser i Grenland, uansett lengde, ved kjøp i app (voksentakst)

– Vi vil samtidig si at vi gleder oss til å ønske kundene våre, i hele fylket, velkommen tilbake igjen på bussene når situasjonen tillater det. Vi takker de som reiser med oss for støtte og tålmodighet, og for at de følger reiserådene både nasjonalt og lokalt, sier Trond Myhre, seksjonsleder for kollektiv og mobilitet i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

For mer informasjon om disse og andre endringer,  se www.vkt.no/takster2021 og www.farte.no/takster2021.

Hvis vi forstår de nye takstene riktig vil det heretter koste 59 kroner å ta bussen til Porsgrunn, det er en kraftig reduksjon på strekningen Rjukan – Porsgrunn. Prisen forutsetter betaling med app eller reisepenger. Det koster mer å kjøpe billetten ombord.

På den annen side vil det koste 35 kroner å ta lokalbussen på Rjukan, med app eller reisepenger. Det er faktisk en liten økning på 3 kroner. Men, den prisen gjelder hele veien til Austbygde. Tinn er en og samme sone nå. Det blir dermed billigere å ta buss fra Austbygde til Rjukan.

 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia