Før helga oppsto et problem på hovedsenderen til Radio Rjukan på Skipsfjell, som slo ut signalene på senderne på Menkhus og Utsikten.
– Vi har hatt flere mann oppe for å fikse det, og bytta sender, men så viser det seg at vi ikke får fram signalene sterke nok, til tross for at alt tilsynelatende er OK. Derfor jobber vi nå på spreng for å finne ut hva feilen er, sier redaktør Ole Jon Tveito som har dårlig tid.

– Vi har signaler til å dekke store deler av Tinn, men det er radiobingo med fem røvertall og 100.000 i potten onsdag kveld, og mange blir skuffet og sure hvis de ikke får spilt bingo på grunn av dette på onsdag. Så dette må løses, sier Tveito, som håper det er fikset før onsdag kveld. Signalproblemene er nedenfor Miland. På Rjukan fungerer alt på både FM 106,5 og 105,0.

– Det er ikke helkrise, for alle kan slå over på nettradio som man finner øverst oppe i høyre hjørne på Radio Rjukans nettside, eller andre steder man hører nettradio, men da opplever man en liten forsinkelse. Men det går fint å spille bingo på nettradio, men det er ikke optimalt. Vi må ha senderne til å fungere, fastslår Tveito.

– Det er litt uheldig at det er midt i ferietida, men nå får vi eksperthjelp fra Radio Vest-Telemark som skal forsøke å finne feilen, sier Tveito, som forteller at det i høst blir gjort ytterligere grep for å bedre lytterforholdene.

– Det er altså ingen grunn til panikk. Dersom noen mot formodning skulle kjøpe bingobonger som de ikke klarer å bruke, får de byttet dem mot neste ukes bingobonger på et utsalgssted, og hvis noen har spørsmål må de bare ta kontakt med oss. Jan Roger er klar til å forklare hva du må gjøre hvis du ikke får inn bingoen. Men forsøk først nettradio på mobilen eller PC’en.