fbpx

Senderproblem – Bruk nettradio i bygda

Radio Rjukan27. februar 20243min
sender radio gvepseborg

Radio Rjukan sliter fortsatt med ustabile senderforhold mot bygdene. Feilen som oppstod før jul har blitt gradvis verre.

– Det er fortvila, men det ser ut som om det er en feil som vi vil slite med å finne ut av før snøen går. Slik det er nå nytter det ikke å høre på radiobingo en rekke steder i bygdene, fordi signalen faller ut, sier ansvarlig redaktør Ole Jon Tveito.

– Feilen ligger på Skipsfjell. Vi får en reduksjon som gjør at signalene videre til senderen på Utsikten blir påvirket. Feilen er sannsynligvis noe vann som er kommet inn i en skadd kabel som ligge runder snøen eller i bakken. I tillegg er det en periodisk feil, noe som gjør det enda verre å finne ut av. Men vi jobber med saken, sier Tveito som ber folk som sliter med signalene om å lytte til nettradio.

– Nettradioen kan tas inn på alle mobiltelefoner, nettbrett og PC’er finner du ved søk på Radio Rjukan. I tillegg kan du søke opp på TV’er som har internettforbindelse. Nettspilleren til nettradioen ligger også øverst til høyre på radiorjukan.no og du finner den hos Radioplayer og slike steder, sier Tveito som presiserer at mobillytting fungerer fint.

–Så lenge du har en smarttelefon, altså med glasskjerm så trenger du ikke engang å ha internett installert i huset eller på hytta. Du vil kunne lytte via mobilen. Hvis noen sliter, spør en nabo eller ring oss, sier Tveito.

Ellers er det noen naboer som møtes for å spille bingo for å gjøre det lettere.

– Det er først og fremst noen eldre som sliter med dette, men vi har fått vite at noen naboer samles, slik at det da blir orden på det. For noen er det krise å ikke få vært med når det er radiobingo, og nå er Røvern på 100.000 og det er to røvertall. Da vil man jo gjerne være med på moroa, sier Tveito.

Radio Rjukan håper og regner med å få orden på problemet i løpet av våren.

– Vi har en større teknisk oppgradering som skal gjøres, og da skal vi få tatt en skikkelig gjennomgang. I mellomtida håper vi at de flest finner en løsning gjennomnettradio.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia