fbpx

Savner røntgen i Kragerø

Radio Rjukan30. april 20175min

Vi vil ha daglig drift av røntgenavdelingen i Kragerø
Artikkeltags
LESERBREV MENINGER KRAGERØ SYKEHUS SYKEHUSET TELEMARK
Av HENRIETTE FLUER VIKRE
Publisert:18. mars 2017, kl. 08:25
Skriv ditt leserbrev her
«
DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir
Krageø sykehus
Krageø sykehus
DEL
Få eavis og alt på kv.no – kun 49 kr for de to første månedene

Jeg viser til utviklingsplanen til Sykehuset Telemark HF (STHF) 2020 hvor det ligger opprettholdelse av røntgen og ultralyd ved STHFs poliklinikk i Kragerø.

Jeg viser også til protokoll fra Kragerø kommunestyre sitt møte 19. mai 2016 hvor det fra møtereferat fremkommer opplysninger i et møte mellom Kragerø kommune og Sykehuset om røntgentilbudet i Kragerø. På møtet ble det stilt spørsmål om røntgentilbudet, da man har hørt rykter om at dette også kommer til å bli avviklet.

«Direktøren ved sykehuset avviste dette og fremholdt at røntgenutstyret både er yngre enn gjennomsnittet av utstyr i sykehusets utstyrspark, og at røntgen og ultralyd er rimeligere å vedlikeholde og skifte ut. Det finnes altså ikke planer om å avvikle røntgentilbud eller ultralyd på sykehuset. Begge tilbud vil opprettholdes i hht utviklingsplanen.»

Jeg viser også til referat fra 13. mai, mellom STHF og Kragerø kommune: Er det planer om avvikling av andre radiologiske tilbud?

– Det er ikke planer om avvikling/endring av tilbud innen røntgen og ultralyd. Røntgenapparatur er bare sju år gammel – så ingen planer om utfasing foreligger. Ultralydapparatet, her kan bruken deles. Kommunen kan også få drifte røntgen og ultralyd selv om det er ønskelig.

– Kommunen tar muligheten med seg videre.

Viser til referat av samarbeidsmøte STHF og Kragerø kommune 24. februar 2017. Der det informeres om at det kan bli endring i radiologitilbudet som vil gi noe redusert billedtaking.

Kragerø Frp er kjent med at sykehuset nå er i ferd med redusere røntgentilbudet i poliklinikken til STHF fra daglig tjeneste til to dager i uken. Ultralydtjenesten er allerede avviklet. Kragerø Frp er bekymret for at det polikliniske tilbudet ved Kragerø sykehus fases ut bit for bit.

Kragerø FrP krever at det blir opprettholdt daglig drift ved røntgenavdelingen i hht utviklingsplanen til STHF. Vi krever også at STHF sikrer polikliniske tjenester som dialyse og ortopedisk behandling, samt sikrer «drop inn»-tjenesten til fastlegene i Kragerø.

Ved en reduksjon av tilbudet frykter vi for en økt belastning for sykehjemspasienter og KAD-pasienter med en økt transport av «tunge» pasienter med ambulanse til Skien for røntgen. Noe som vil føre til en svekket ambulanseberedskap i Kragerø. Særlig bekymring i forhold til sommermånedene når innbyggertallet i Kragerø firedobles.

Kragerø FrP ber ordføreren redegjøre for prosessen rundt nedeskalering av røntgen og ultralyd tilbudet i Kragerø. Hvilke politiske og administrative grep som har blitt gjennomført og hva som er planen videre for å sikre daglig drift av røntgen, ultralyd og tilstedeværelse av radiolog fra ordfører og varaordfører?

Henriette Fluer Vikre,
gruppeleder Kragerø Frp

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia