fbpx

Samler lopper over helga

Radio Rjukan24. mai 20225min
loppemarked_e309

Fram til koronapandemien satte inn var det en årlig tradisjon med Rjukan Lions Clubs loppemarked i Ballonghallen. Et loppemarked som ble større for hvert år. Sist gang var i midten av august 2019, men nå blir det loppemarked 13.-14. august 2022. Såfremt det kommer inn nok lopper da…

– Vi håper jo at folk har ting å gi oss til årets loppemarked. det er ikke idéelt å få en stopp på tre år, men vi har altså ikke samlet inn lopper siden sommeren 2019. Kanskje folk har funnet andre måter å avhende det de ikke har bruk for? Vi er litt spente på det. Vi er i allefall klare fra starten av uke 22, sier John Ausland som styrer med mottaket i Ballonghallen ved siden av Røde Kors-huset på Granli.

– Hovedmottaket blir altså i august, men det åpnes for å ta imot noen dager om en uke, forteller Thor Einar Holmgard president i Rjukan Lions Club.

– Vi har bestemt at vi tar imot lopper i tre dager fra mandag 30. mai. altså mandag, tirsdag og onsdag i tida fra klokka 14 til 18, for Holmgard.
– Hvis du ikke får levert da, legger vi opp til hovedinnsamling fra mandag 1. august på ettermiddagen, forteller Holmgard.

Årsaken til at man ikke kan samle inn tidligere slik mange loppemarkeder gjør, er at Ballonghallen er i bruk til andre ting i vinterhalvåret, og da er det ikke lagringsplass der. Men nå er det plass.

– Loppemarkedet er klubbens viktigste inntektskilde, så vi håper mange tar en ryddings for å bidra med ting og tang. Alt som kommer inn på loppemarkedet går tilbake til gode lokale formål, og i stor grad gjelder det for barn, unge, elde og trengende i Tinn, forteller Holmgard.

– Må loppenes leveres?

– Ja, loppene må leveres, så allier deg med noen som kan hjelpe deg. Bare unntaksvis har vi kapasitet til å hente, de vi ikke sier nei til er eldre som ikke får fraktet det til Ballonghallen selv, sier Holmgard.

– Er det noe dere ikke tar imot?

– Ja, dessverre er det noen ting vi ikke kan ta imot. Først og fremst tar vi imot ting som er i orden. Vi er selvfølgelig ikke interessert i søppel. men vanligvis får vi mye fint. Vi tar generelt ikke imot gamle hvitevarer, men er det nyere ting som er helt i orden gjør vi unntak også på hvitevarer. Vi tar ikke imot store veggseksjoner fordi vi ikke har plass og fordi de ikke selger lenger, og vi tar ikke imot større bokverk, dvs. bokverk på mer enn 3 bind. Leksikon er fy å komme med, ler Holmgard.

– Og det samme er «Det Bestes bøker», «Det Hendte» og lignende, eller forfatteres samlede verker. Det er ikke noe som selger- rett og slett, og det har vi heller ikke plass til. Men rent bortsett fra det så tar vi det meste, og vi håper å få mye bra, for da blir det klingende mynt i kassen som vi bruker til gode formål, sier Holmgard.

Årets loppemarked i august vil Lions også markere Frivillighetsåret, verve medlemmer og informere om Lions som verdens største humanitære organisasjon.
– Hvis noen har lyst til å bli med å rigge til loppemarked og være med å arrangere l august, så er det bare å ta kontakt med undertegnede. Vi har alltid plass til noen ivrige hender, sier Holmgard.

– Vi skal markere vårt 50-åsjubilum. Det var egentlig ifjor i 2021, men da ble det avlyst pga. korona, men nå tar vi det igjen i år, og det skal vi sette fokus på under loppemarkedet med noe ekstra. Men det får vi komme tilbake til, sier Holmgard.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia