fbpx

Samler lopper igjen i august

Radio Rjukan30. mai 20233min
loppemarked_e309

Rjukan Lions Clubs loppemarked skal arrangeres for 7. gang 12.-13. august, og som de siste årene har man valgt å samle inn i to omganger. Hovedinnsamlingen skjer i uka før selve loppemarkedet, men det har også vært en åpning før sommeren.

– Nå er Ballonghallen ledig for loppemarked, da det meste av vinterlagring er ute. Vi tar imot lopper til årets loppemarked igjen i august om ettermiddagen, og leveringsstedet er samme sted som loppemarkedet skal holdes, i Ballonghallen på Granli, forteller klubbpresident Thor Einar Holmgard.

– Vi ser gjerne at møbler og større lopper også leveres dit. Vi har ikke kapasitet til å drive voldsomt med henting, men eventuell henting for de som ikke kan levere selv, kan avtales direkte med John Ausland, sier Holmgard.

Lions samler ikke inn på sommeren, da de fleste er på ferie. Etter at man har samlet inn de fire dagene i neste uke, er det stopp i innsamlingen fram til uka det skal holdes.

– Neste innsamling etter denne til uka, blir i uke 32, altså fra 7. til 10. august, altså uka før loppemarkedet starter 12. august, sier Holmgard, om håper at det kommer inn mye lopper i år også.

– I fjor satte vi rekord, men det var første året etter korona, så det skal vel mye til at vi slår den rekorden, men vi er glad for alt vi får., sier Holmgard som forteller at de tar imot alt som er gjenbrukbart.

– Hvis noen skal ha hjelp med å tømme for flytting og dødsbo og slike ting kan de ta kontakt utenom, direkte med meg eller John Ausland, sier Holmgard.

– Vi tar imot alt, med unntak av ting som ikke selger. Veggseksjoner sier vi nei til det samme med slitne sofasalonger, og vi sier nei til store bokserier og leksika. Hvitevarer må fungere 100%. Men ellers er vi mottagelige for det meste, og håper vi får et veldig godt loppe-år, sier Holmgard, som også tar imot hjelp.

Loppemarkedet er mer enn et Kinderegg for Lions. Ikke bare bidrar de til miljøvennlig gjenbruk, men alt Lions tjener går 100% tilbake til gode formål, i tillegg til at de hjelper eldre med rydding og tømming, samt at et blir gode tilbud til de som trenger det i en stadig dyrere hverdag.

– I tillegg har vi det sosialt og moro når vi holder på, selv om det krever litt jobb. Vi har hatt god hjelp, men er det folk som er ivrige på å hjelpe til må de gjerne melde seg til meg. Vi har alltid bruk for hjelpende hender, særlig den uka loppemarkedet skal arrangeres, sier Holmgard.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia