fbpx

Sam Eydesgate holdes stengt til 2. juni

Radio Rjukan21. april 20233min
Veistengt

Stengningen av Sam Eydesgate forlenges nå 5 uker.

Opprinnelig melding sa at «Grunnet nødvendig utskifting av vann- og avløpsanlegget i deler av Sam Eydes gate vil vegen bli stengt mellom Jernbanegata og Håkons gate i tidsrommet 27.02.2023 – 21.04.2023. Vegen vil være åpen i påsken. Det kan være at det blir behov for å forlenge perioden. Info om dette vil bli lagt ut på hjemmesiden om så blir tilfelle.»

Og det er en slik forlengelse som nå blir nødvendig, til stor frustrasjon for handelsnæringen på Tveito. Det er ingen tvil om at arbeidene påvirker omsetning kraftig på Shell Tveito Bensin og Spar Rjukan. Det er tilgjengelig å komme dit, men vegkvaliteten gjør at mange ikke vil kjøre der.

Den opprinnelige stengningen på halvannen måned utvides nå til nærmere tre måneder.

– Det er behov for å forlenge arbeidene i Sam Eydes gate. Hovedårsaken er at man har kommet på en del større blokker i grøften, mer masseutskifting enn først antatt og nedsetting av nye sluk for Vestfold og Telemark fylkeskommune, som ikke var en del av opprinnelig prosjekt. Varigheten på forlengelsen er satt til 2. juni, skriver Alexander Bakka Sønstegård i Sønstegård Maskin AS på facebookgruppa for beboere som påvirkes av VA-utskiftningen i området.

– Ja, vi fått har fått bestilling av fylkeskommunen på alt 27 sluk som skal ned på hele strekningen, og tilhørende ledningsnett og bare det er jo flere ukers jobb. det er jo fornuftig ta det nå, men det var ikke en del av den opprinnelige planen da. Det er en jobb som skal sørge for at folk ikke sprutes ned når de går langs veien ved mye nedbør. Det er veldig få sluk idag, og man har hatt problem at det blir stående mye vann i gatebildet. Så det er egentlig veldig bra at det kommer nå, men det fører til forlengelse av arbeidsperioden, sier byggeleder i Aquapartner AS Øyvind Tovsland Kili.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia