fbpx

Rjukanbanen igang

Radio Rjukan29. juni 20242min
rjukanbanen

Nå starte NIA med togkjøring på Rjukanbanen for sesongen, og er klare til å ta imot masse folk.
Driftsansvarlig for Rjukanbanen Sveinung Kløften og Hilde Widvey som er NIAs ansvarlige for opplegget på Rjukan stasjon gelder seg til det braker løs med togavganger mellom Rjukan og Mæl stasjoner denne helga.

– Vi har forskjøvet hele opplegget en uke fra ifjor, slik at vi holder på en uke lenger i august men ellers fortsetter vi med helgekjøring, to avganger lørdag og søndag. Det var så suksess ifjor at vi har valgt å holde på helgekjøring, sier Widvey som har brukt de siste uke på å rigge klart Rjukan stasjon til å ta imot billettsalget til Vemork der bussene begynte å gå sist helg, og nå til også å selg billetter med Rjukanbanen. Trøkket den siste uka forteller at det kommer til å bli et trøkk fra start med Rjukanbanen også.

Også for Kløften har det vært stritt å bli ferdig til årets sesong. De ble nemlig nødt til å skifte noen råtne sviller, men den jobben klarte de å få på plass, og nå er alt klart til første avgang lørdag.

Det er ikke kafé på Mæl stasjon i år, men istedet mulighet til å kjøpe noe å toget.

– Togturen tar 45 minutter, og vi har funnet ut at et er veldig ønsket å kunne kjøpe is kaffe og kjeks og slikt ombord i toget, sier Widvey, som forteller at de også tar imot turister som stopper på Mæl stasjon.

Siden det ikke er kafé på Mæl er medbrakt mat og drikke tillatt å nyte på Mæl stasjon.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia