fbpx

Rjukan Røde Kors fikk 500.000 i gave fra anonym giver

Radio Rjukan30. januar 20203min
roedekors_097f

– Vi er helt overveldet, sier lokalforeningsleder Morten Gustavsen til Røde Kors sin nettside, etter at de har mottatt en gave på en halv million kroner fra en giver som ønsker å være anonym.
– Jeg fikk en telefon fra en som lurte på kontonummeret vårt fordi han ville gi oss noen penger og gav beskjed om at han ønsket å være anonym. Etter det tenkte jeg ikke så mye over saken, forteller Gustavsen ivrig.

Det var ikke før det begynte å nærme seg årsmøtetid at han ble klar over summen som hadde blitt overført.
– Da jeg skulle inn og kikke på budsjettet i forbindelse mer årsmøtet fikk jeg sjokk og ble nødt til å kikke flere ganger for å se om det stemte. Dette er jo helt rått, sier Gustavsen.

Ifølge Gustavsen kommer pengene ekstra godt med i år, fordi behovet for å oppgradere mye av hjelpekorpsets utstyrspark er stort.
– Vi har en del tunge investeringer foran oss, blant annet planlegger vi innkjøp av to nye ATVer. Derfor passer dette spesielt bra. Det gjør også at vi får mulighet til å holde fokus på arbeidet vi gjør med omsorg og søk og redning i stedet for å bruke tiden på å samle inn midler, sier han og ønsker samtidig å benytte anledningen til å sende en ekstra takk til giveren.
– Jeg vil bare si at vi er helt overveldet. Tusen, tusen, tusen takk, sier Gustavsen.

Les saken hos Røde Kors

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia