fbpx

Regnfull Bilens Dag – men likevel suksess

Radio Rjukan27. august 20234min
bilensdag23

Det var mange som var i tvil før 26. utgaven av Bilens Dag på Rjukan lørdag, da det dagen før på det verste var meldt 63 mm nedbør over by’n, men et skulle vise seg at det slett ikke ble ille. Regnet satte først inn for alvor i 14-tida, og da brøt arrangementet naturlig opp iløpet av den kommende timen.

Før det var arrangøren Rjukan Arbeiderblad og Radio Rjukan, samt medarrangør Rjukan & Tinn Motorhistoriske klubb godt fornøyd med dagen. Nybilforhandlerne stilte opp med sine nyeste modeller, der det i det store og hele dreide seg om de nyeste elbilene, og bilforhandlerne var godt fornøyde med oppslutningen.

– Alle er fornøyde, etter det jeg har fått med meg. Noen var nok i tvil etter å ha sett værmeldinga, men da de kom i gang var de fornøyde både med oppmøte, prøving, interesserte og kontrakter. Det var naturligvis ikke like folksomt som det ville vært i strålende sommervær, som vi jo stort sett har vært vant med, men den seriøse interessen har visst ikke vært noe mindre enn vanlig, konstaterer Terje Waskaas.

– Jeg hører at de føler seg godt tatt imot, og at de trives underveis, og det er mange som har gjort avtaler. Bilene har vært godt prøvd underveis, selv om jeg ikke veit hvem som var mest fornøyd i år. Her var det mange modeller som var ute og fikk kjørt seg, og jeg registrerte av BYD-modellene var konstant ute, sier Waskaas.

På torget var man også fornøyd, da det kom flere enn man hadde regnet med i det våte været. En del turister var innom, og både tyskere, nederlendere og dansker koste seg med å se kjøretøy fra forgangne tider, og noen fikk sågar prøvesitte. Her var det også biler fra Uvdal og Notodden, og de benyttet mulighet til bilprat og kose seg i by’n og i konditoriet. Køavviklingen der gikk også greit, selv om det tidvis var folksomt.

I 12-tida var det sågar blå himmel og et lite solskjær som brøt gjennom skydekket, og det var stort sett opphold til det begynte å regne i 14-tida. Da ble det oppbrudd på torget.

– Det har vært overraskende bra, mente Thorbjørn Kittelsen, og det er mange som innser at veteranbiler fortsatt tåler vann, sier leder i Rjukan & Tinn Motorhistorisk Klubb.

Tinn Motorsport hadde rigget til stand ved Kjakan-statuen og fikk mye oppmerksomhet, mens politikernes valgtorg er flyttet til neste lørdag, da de setter hverandre i stevne ammen med kjerringtorget på samme sted.

– Vi kan ikke ha supervær hvert år, men Bilens Dag er en suksess som vil fortsette, og vi har allerede planer for neste år, sier Waskaas.
Bilens Dag er det nest eldste årlige arrangementet i Tinn kommune, etter Isklatrefestivalen.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia