fbpx

Rådmannen kritiserte skolesaksdebatten i sosiale medier

Radio Rjukan19. desember 20166min
kommunestyre2015_7e93

Det var midt under budsjettdebatten at rådmannen kom med irettesettelsen, som kommer som følge av det mange opplever som en uheldig formulering i skolestruktursaken, samt uttalelser rundt dett ei sosiale medier.

Rådmann Rune Lødøen startet det todagers kommunestyremøtet med å angripe ikke navngitte lokale politikere for deres uttalelser om prosessen og administrasjon i sosiale medier i skolesaken.

– Jeg vil først si sat dette er det vanskeligste budsjettet jeg har lagt fram i min jobb som rådmann. Det mest drastiske forslaget går jo på skolestrukturen, med nedleggelser fra 2017/18:
Det er ikke overrasket at forslaga knyttet til skulestrukturen har medført flest reaksjoner, og jeg og administrasjonen venta ikke akkurar ovrvasjoner for forslaget.
Men det jeg ikke har forståelse for, er at det ikke bli skilt mellom sak og person når saken omtales, og det er særlig kommunalsjef for oppvekst som har fått opplevde det.
Det er ikke i politiske møter, men i sosiale medier, der det går på personangrep og ikke på sak, sa Lødøen, til forvar for administrasjonen og sin kommunalsjef for oppvekst Gjertrud Lien.

– Det har vært jobba hardt med planen, og del 1 var ute på høring i april måned, og var oppe i kommunestyret 22. juni og ble vedtatt der. Der står det at skole og barnehagetilbudet skal tilpasses rammene i økonomiplanen.
Og når det der ble vedtatt å redusere med 6 milliner, er det to måter å gjøre det på – ostehøvelprinsippet, eller å se på skolestrukturen.
– Rådmannens og administrasjonens vurdering er at ostehøvelprinsippet er det dårligste alternativet, og det er det som ligger til grunn for forslaget, sa Lødøen.

– Men det jeg reagerer aller mest på er noen utsagn av aktive politikere i sosiale medier, og da er det ingen av de som er her i salen jeg snakker om, og det er at vi i administrasjonen diskriminerer elever fra andre land, og at administrasjonen mener at elever fra andre land er ikke like viktige som egne elever. Det er påstander administrasjonen ikke vil ha på seg.
De vurderinger vi har gjort er at det er viktig for god integrering at det er både elever fra andre land og norsktalende i god balanse, så det er egentlig hele hensikten med de formuleringene som er i planen – å få fremma integreringen som er i Tinn, og regner med at alle er interessert i det, sa Lødøen.

Høyres Steinar Bergsland ba så om ordet:
– Det er beklagelig at noen blir hengt ut, men der tror jeg mange i denne saken må gå i seg sjøl. I flere år nå har vi lagt lista i sykehussaken, med ministre, direktører og ledere som vi ikke har vært fornøyde med, der vi har vært med å lagt lista samtodig som vi skal være forbilder for både innbyggere og de kommende generasjoner. Og da skal vi være forsiktige med å ordlegge oss, og særliig er det lett i sosiale medier, der det er lett å gå utover det vi kanskje ville gjort når vi sitter ansikt til ansikt, sa Bergsland. 

SVs Sanja Pasovic hadde tydeligvis også latt seg irritere over formuleringene, og sa:
– Ordfører. Jeg vil si jeg er enig med Bergland, men når kommunalsjef uttaler seg på den måten hun gjør, kan det fort bli misforståelser. Og da vil jeg be kommunalsjefen om å være litt mer profesjonell.

Utalelsen fikk en overrasket ordfører Bjørn Sverre Sæberg Birkeland til å komme med en plystrelyd og noen sekunders pause før han fortsatte med å ta opp budsjettbehandlingen.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia