fbpx

Politikerflertallet ber Tinn-skolene fortsette med MOT-opplegget

Radio Rjukan21. juni 20175min
mot-frivillighetss-1_2c7d

Tinn har vært med i ungdomsopplegget MOT siden 2009, men omleggingen til at skolene og ikke kommunen skal ta ansvaret, fra ordningen Lokalsamfunn med MOT til Robust Ungdom 2016 har skapt debatt i Tinn, for skolenes rektorer har ikke vært udelt positive.

– Vi kan ikke gjøre som før, da skolene nå skal ta ansvaret for MOT-opplegget. Hele organiseringen er gjort om, sa kommunalsjef Gjertrud Lien under orienteringen i onsdagens kommunestyre.
– Det er endringer i organiseringen av MOT. Nå er det en koordinator på kulturkontoret som organiserer det, og vi har en informatør, Vivian Mathisen, mens vi trenger fire, og jeg er MOT-koordinator.
Det nye er at koordinatorrollen er borte, og forslaget er at man pålegger skolene å ta det mye programmet i bruk, sa Lien.

""Det ble en hel halvtimes debatt om Tinn skulle fortsette med MOT. Og det endte med at et forslag der man røver å tilpasse det man har idag og gradvis gå over til at skolenw tar ibruk det nye MOT-opplegget.
Men det ble debatt.

– Lovverket tillater at vi pålegger skolene det, sa Lien, men ga rom for tvil, som provoserte flere politikere.
– MOT-programmet krever må du føle for programmet og være interessert i det og entusiast, sa Lien.
– Det kan nesten være et overgreep mot rektorene, dersom de ikke tror på dette opplegget og kan komme i konflikt med rektors integritet, mente Lien, før hun presiserte:
– Men rektorene har signalisert at de er lojale overfor vedtaket som kommer idag, uansett hva det blir.

Svein Bakka mente at MOT har gitt mye, og la vekt på ungdommens meninger.
– Det er ikke ønskelig at lærerne skal ta den rollen. Det må være en prøveordning, men at skolen tar det til vurdering etter litt tid, mente han.

""– Vi i Høyre stiller oss undrende til at det er opp til rektor og skolene å si opp avtalen. Vi vil ta ungdommene på alvor.
Vi vil ikke at dette pulverseres og nedprioriteres. Med MOT sikrer vi at vi følger ungdommen behov og ønsker, sa Gro Synnøve Bergsland som har markert seg som MOT-tilhenger helt siden debatten oppstod.
– Vi ønsker å fremme forslaget at Tinn Høyre og Tinn Ap går for dagens ordning men forutsetter et tettere samarbeid, og at MOT/Robust ungdom 2016 ivaretas, med bakgrunn i at dagens ordning fungerer veldig bra, sa Gro Synnøve Bergsland.

– Vi vil gjøre det ytterste for å opprettholde ordningen vi nå har hatt, og forusetter at rektorene vil være lojale mot dette forslaget om det blir vedtatt, sa Runar Espeland (H).

– Vi lytter til ungdommen, og vi er opptatt av at MOT-programmet fortsetter i Tinn. Tinn Sv støtter forslaget fra Høyre og Ap, sa Sanja Pasovic.

Det var bare noen av mange som var på talerstolen, men så endte det med at Høyre og Aps forslag ble vedtatt, med 19 mot 6 stemmer.

Foto t.h.: Bent Frode Bystrøm.

 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia