fbpx

Per Lykke oppfordrer til bedre strøing av glatte gater på Rjukan

Radio Rjukan18. november 20163min
stroing2_c5bf

I et brev til Tinn kommune har høyrepolitiker Per Lykke skrevet en oppfordring til bedre strøing i Rjukan sentrum. Samtidig har han postet bildet til venstre på facebookgruppa "Rjukan og Tinn inn i Framtida".
Der skriver han:
– Er det slik at Tinn kommune har råd til mange sjefer og konsulenter? Men ikke har råd til å strø i gatene og på fortauene? God distriktspolitikk? 
– Jeg anmoder kommunens ledelse å få orden på strøing når det er behov i Rjukan sentrum. Uten strøing er det ille spesielt for våre pensjonister. Lite hyggelig også for turister og andre, skriver han.

Han har umiddelbart fått et langt og utfyllende svar fra rådmann Rune Lødøen, som mener at de ansatte står på og gjør en god jobb, men at det er vanskelig å nå over alt med én gang når glatta oppstår.

"Tinn kommune er selvsagt opptatt av å gi best mulig service på dette området. Det er uteavdelingen på teknisk enhet som har denne oppgaven, Det kan til tider være hektisk å nå over alle steder samtidig og det foreligger naturligvis driftsplaner for utføring av disse oppgavene. Det er gårdeiere selv ansvaret for takras, måking og strøing av fortauene foran sine bygg i Storgata (Gjelder gårdeiere generelt). Der Tinn kommune eier bygningsmassen, er det kommunen som har dette ansvaret. Det prioriteres i første omgang bratte bakker til boligområder og samleveier. Deretter tas alle gatene og stikkveiene. Det ut ifra de ressursene de har, samt disponibelt mannskap." Skriver rådmannen, og takker for at henvendelsen er sendt kommunen og ikke kommer som en klage direkte til de som strever med å få gjort jobben, og henviser til at endel av dem nærmest får personlig kritikk, noe de ikke fortjener.

 

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia