fbpx

Påsken på kino

Radio Rjukan23. mars 20249min
ghostbusters

Kinosjefen har gjort klart for årets påske på Rjukan kino.
– Ja, du går på en kino og spiser popcorn i stedet, og så ser du på veldig bra utvalg her på Rjukan kino, med masse forskjellig film som er for alle aldersgrupper og alle mulige interesser denne påsken her. Vi har dokumentarer, tegnefilmer, sanne true crime, familiefilm, biografisk film, sci-fi, monsterfilm og påskekrim, sier Jenbergsen som kan prate kino på både inn- og utpust.

– Kung Fu Panda 4, det er påskens store familiefilm. Det er jo en panda som er vekker begeistring både hos store og små og det er nok den som aller flest ønsker å se. Den er satt opp hele seks ganger i løpet av påska, så den er det alle muligheter til å få sett.

–Den vil også bare bli vist med norsk dubbing, selv om jeg har fått spørsmål fra flere om ikke den kommer på engelsk. Dessverre så har ikke UIP lagt på tekst til den amerikanske versjonen, og det å sette opp en amerikansk film uten tekstpakke, det er ikke noe særlig holdbart, synes jeg.

– Så er det klart at det blir også en mulighet til å få sett Dune i løpet av påska, hvis du ikke har fått med seg den. Det er filmen som fortsatt topper kino-lista her i Norge akkurat nå. Den går sin seiersgang, og den kommer også til å være med oss inn i påska på onsdagen i påskeuka. Det er jo da den siste planlagte oppsetningen av Dune Part 2 her på Rjukan Kino. Part 2 har mer action enn ener’n, bedre underholdningsverdi da, kan man si. Jeg har allerede hørt om at det kommer nok en Part 3, som er under arbeid, det er helt klart.

– Ja, og så er det altså Ghostbusters som også dukker opp. Med Frozen Empire. Det er jo sikkert mange som gleder seg for det. Det er jo blitt en franchise for alvor nå. I følge beskrivelsen av filmen skal vi tilbake til starten. Jeg har ikke hatt glede av å se den enda. Men vi får også da muligheten antageligvis til å se noen av de gamle Ghostbusters-heltene tilbake, og traileren gir litt gode assosiasjoner til 80-tallet kino-nostalgi. Jeg var fan av de på 80-tallet.

– Og så blir det mye moro i en god monsterhistorie. Godzilla x Kong: The New Empire er heftige saker, regner jeg med. Og det er jo helt klart at Godzilla og King Kong trives best på kino. Det blir jo på en måte ikke helt det samme å se King Kong hjemme på 50-tommeren. Så vi ser jo nå at det blir mer dinosauruser og enda flere fiendtlige aktiviteter som visst nok lever under jordens overflate. Monsterhorror. Det er den av filmene som faktisk har premiere i påskeuka.

– Så er det også en mulighet til å få med seg Døde menn går på ski, som er den norske påskekrimmen basert på Knut Nærums bok fra 2002. Det blir først i slutten av påsken du kan se den. Heftig påskemoro må du jo trygt kunne kalle det da to tvillinger, ferske filmmakere, som har lagd denne her. Dette er sikkert noen de kommer til å høre mer av i tida som kommer. Den har jo fått kritikker over hele skalaen denne filmen. Så her er det vel litt smak og behag. Ja, og Knut Nærum debuterer som skuespiller i den filmen. Det er faktisk også verdt å få med seg.

– Og Ibelin settes også opp igjen. En fantastisk fortalt dokumentar. Kanskje ikke den viser alle sidene av gaminglivet, men det er i hvert fall en utrolig rørende film. Den viser jo helt klart en side av gaminglivet som få er klar over. Et univers og et samhold som man ellers bare finner i det virkelige livet, og som omhandler det som kanskje har vært den store sorgen for mange foreldre der ute, som føler at ungene ikke er med venner. De som tror de kaster bort livet, og heller hadde sett at de brukte livet sitt litt mer fornuftig og var sammen med venner og var aktive og sosiale vesener. Og så viser det seg at du kan være vel så aktiv og sosial selv på PC-en.

– En kjempeflott dokumentar som er også med i Kinoklubben, så du får den til halv pris også hvis du er medlem av den. Anbefales på det aller varmeste. Det er en helt nydelig dokumentarfilmskaper som også laget Kunstneren og Tyven som kom ut i 2019. Også en helt vanvittig god dokumentarfilm.

– Også når vi nevnte Kinoklubben.no, så er også den svenske filmen Hammarskjöld en mulighet til å se nå på søndag. En av de beste svenske filmen på mange år, Med Mikael Persbrandt i hovedrollen som FN-generalsekretæren som ble drept i en flystyrt, gjør jo en knallrolle da. Og så setter vi den også opp som neste vaffel og kinofilm for de som er interessert i det.

– Rosinen i påskepølsa denne påsken, er en førpremiere som ikke har premiere før langt ut i neste måned, 26. april kommer den ha norgespremiere, men vi har fått den allerede på skjærtorsdag 28. mars, faktisk. Da blir det ur-før-premiere på Wicked Little Letters. Og filmen er jo engelsk, og helt sikkert perfekt som påskekrim.

– Basert på en sann historie er det en komedie om noen som sender stygge brev med ukvemsord i brev. Brev med skikkelig dårlig innhold , og den eneste mistenkte i Little Hampton er jo da en irsk innflytter, Rosie, som er skikkelig breial i kjeften.. Så denne tror jeg blir en sjarmbombe. En engelsk komikrimfilm. Og alle kinotidene finner du på kinoens nettside.

 

–Skal du ut på skia?

– Jeg håper det. Jeg håper det blir både ski og god film. Det er det beste med påske, litt fri, gode skiturer og god påskekrim. Det er det som er best. Og film på kino God påske!

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia