fbpx

Påskeåpner over Råen og Imingen

Radio Rjukan17. mars 20167min
imingfjell-vei-vinter_a3dd

Årets påskeferie vil etter alt å dømme bli rekordartet. Ikke bare er det meldt nedbørsfritt supervær hele påska. Det er også en tidlig påske med godt skiføre, og med nordmenn som er hyper-ivrige på å booke norsk skiferie etter kronekursfallet.
Det meldes om rekordfullt i Rjukan- og Raulandsfjella.
Og så kommer jammen Snømannen inn og lager litt ekstra påskeglede også, selv etter at innspillingene for det meste er over i Tinn!

Statens Vegvesen legger som kjent aldri ut det vi kan kalle oppdaterte opplysninger for den vinterstengte Fv755 over Imingfjell (Siste oppdatering var 15/4-2015), men veien er brøyta og åpner for fri ferdsel fredag 18. mars klokka 10.
Vanligvis holdes vegen åpen fra kl 10 til 20, men dersom det ikke kommer nedbør, er veien i praksis åpen hele døgnet.
Nå er det klart at det IKKe er beggrensning på natrtestid denn epåsken på grunn av værforholdene.

""Svært gledelig, og to måneder før det er vabnlig åpner også Fv651 Tuddal – Svineroi over Gaustaråen
Brøyteansvarlig Ole-Jørgen Thorper Kaarvand har lagt ut følgende video på facebook (link også under bildet)
som vier at det brøytes hardt over Gaustaråen akkurat nå.

– Det stemmer. Vi regner med å være ferdig, slik at det er åpent på lørdag formiddag, hvis alt går som det skal, sier Kaarvand.
– Men du får snakke med Steinar Bergsland eller Karin Rø på visitRjukan som har æren for at dette skjer rekordtidlig i år, sier Kaarvand til Radio Rjukan.

– Det stemmer. Det er faktisk Snømannen vi kan takke for det, sier Karin Rø.
– Det ble nemlig brøytet ekstraordinært for filminnspillingen, og da Ole-Jørgen Thorper Kaarvand sa at det bare ville være 6-7 timer å brøyte resten til over påske, heiv Steinar Bergsland seg rundt og snakket med de involverte og kontaktet reiselivsbedrifter og fikk til et spleiselag, sier Rø til Radio Rjukan.

– Men det er bare midlertidig over Gaustaråen, sier Rø.
– Avtalen med Statens Vegvesen skal veien være åpen i påska fram til og med andre påskedag, og så stenger veien igjen, og vil være tilbake til vanlig åpningsprosedyre, sier Rø.

Vegen åpner vanligvis rundt 17. -20. mai, så årets åpning er rekordtidlig.
– Det er budsjettert med vanlig vedlikerhold, og det er viktig å merke seg at det er en transportvei, og at det blir forbudt å parkere langs veien i påska, sier Rø.

Det er meldt en nedbørsfri påske, og det er ikke tørr snø, slik at sannsynligheten for føyke i påskeuka er svært liten.
Redusert akseltrykk er 3,5 tonn.

– Pippen har brøyta for Snømannen for Stavsro, og da tok han kontakt og sa at detta må vi vel få til å få en ordning på nå til påske. Så da var vi igang, sier steinar Bergsland.

– Statens Vegvesens vegsjef i Telemark var veldig Solheim var veldig positiv, men hadde visse krav som er lagt inn, og så heiv begge ordførerne i Tinn og Hjartdal seig rundt, og blei med. Sammen med reiselivsnæring, skisenter og handelstand har vi fått finansiert det, sier Bergsland til Radio Rjukan

Raduio Rjukan har fått vite at det er Hjartdal og Tinn kommuner, sammen med visitRjukan som har organisert det, mens Steinar Bergslsand har gjort avtaler med selskapet til Tom Majlund Nielsen, Gaustatoppen Holding (tidligere Colibri Eiendom) og Gaustatoppen Skisenter gjennom sine to selskaper, Gaustabanen, Rjukanbadet og kanskje også Tuddal høyfjellshotell siom er med på spleiselaget.

– Alle har bare snudd seg rundt og finni en rask løsning igjen, så det har vært en fryd å jobbe med, sier Bergsland, som er sikker på at årets påske blir tidenes rekordpåske.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia