fbpx

Ordføreren reagerer på bildereportasje om Storgatas tilstand

Radio Rjukan29. mai 20178min
storgata-fix-49_1023

""– Det går ikke an! Slik kan vi ikke presentere turistbyen og verdensarven, og denne saken kommer jeg til å følge opp, sier ordfører Bjørn Sverre Sæberg Birkeland til Radio Rjukan.

Han reagerer skarpt på at Storgata forfaller uten at noen ser ut til å bry seg, og sier han er glad for at Radio Rjukan tar opp saken, og viser hvor ille det er, selv om det på kort sikt stiller Rjukan i et lite flatterende lys.

Se hele bildereportasjen ordføreren reagerer på: "Storgata på rjukan – gata nesten ingen er glad i"

– Dette ser ikke bra. Det kan vi ikke være bekjent av! Jeg er ikke provosert over at noen eller kommunen henges ut, men er derimot veldig glad for at Radio Rjukan har laget bildereportasjen, og at media er på, så får vi skjerpe oss alle sammen.

""Også teknisk sjef Jan Arvid Gravklev synes det er på sin plass.
– Vi gjør nok ikke nok noen av oss, og det er nok på tide å tenke nytt. Men hver enkelt må også feie for egen dør. 
Det har vært møter med handelsstanden og turistnæringen, og jeg vet at handelsstanden ønsker å få til en tilsynsordning, og vi ønsker å ta tak i det som ikke er iorden, selv om vi har svært mange oppgaver og mye å gjøre, sier Gravklev.

Ordføreren tror folk bryr seg, men ikke ser det de går i til daglig.
– Jeg håper og tror at folk bryr seg, men at det går tid og så blir det litt usynlig. og jeg blir ikke provosert, tvert imot det er helt på sin plass. Og nå er vi nødt til å ha en dugnad på det, sier en bastant ordfører, som ikke vil la dette ligge.

– Vi skal ta imot tusenvis av gjester i sommer, og de begynner allerede å komme inn i byen nå for sesongen.
""Og her er alle nødt til å ta sin skjerv, og kommunen får ta ansvaret for det vi har ansvar for, og så må alle feie for egen dør. Denne bildereportasjen synliggjør hvor ille det faktisk er, sier Birkeland.

Nå vil han innkalle til møte.

– Jeg kommer til å ta møte med kommunalsjef Bystrøm og teknisk sjef Gravklev for å gå igjennom hva som er vårt ansvar. Og det er ikke bare Storgata som gjelder, og jeg skal jammen ta en skjerv på mitt område i mitt gårdsrom også.
Dette gjelder hele byen, sidegater hele byen igjennom. Så alle må ta litt ansvar for hvordan det ser ut, mener ordføreren.
– Jeg begynner allerede i morra med å feie for egen dør, lover ordføreren.

– Det er veldig dårlig reklame hvis det ser slik ut når turistene kommer.
Ordføreren kommer personlig til å følge opp saken i kommunen, og han liker tanken på å tenke nytt, når det som skjer idag ikke fungerer.

""– Ja, jeg ser det foreslås ting i reportasjen, og kan kan være en idé å tenke nytt.
– Det finnes slike ordninger i andre byer, og det synes jeg er god idé, og vi skal behandle en økonomiplan i kommunen på tirsdag, og etter at rådmannen har lagt fram forslaget, vil jeg da ta dette med i den runden når vi skal behandle den, sier Birkeland.

Det er faktisk en god idé å gi noen sommerjobb med dette.
– Vi er tross alt på Unescos Verdenarvliste, og slik kan vi ikke møte turistene. Det går bare ikke an, gjentar Birkeland. 
– Det må tas tak i. Og jeg er som sagt veldig glad for at Radio Rjukan viser det slik det ser ut, og det er på sin plass ""at vi åpner for å gjøre noe nytt, sier Birkeland.

Se hele bildereportasjen ordføreren reagerer på: "Storgata på rjukan – gata nesten ingen er glad i"

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia