fbpx

Odd Martin singledebuterer

Radio Rjukan14. april 20214min
Odd-Martin-Landstad

– Nå har jeg gitt ut en låt for første gang i mitt liv. De var litt spesielt. Jeg fant et dikt på internett på facebook, skrevet av ei jente som het Bente Pedersen. Den traff meg veldig. Jeg visste ikke hvem hun var, men tenkte jeg måtte finne det ut, og etterhvert fikk jeg kontakt med henne, og fortalte henne at jeg hadde en melodi som falt helt sammen med teksten hennes, og da ble hun helt i hundre. Hun bor i Målselv, så vi har samarbeidet på nettet, og da ble det en låt med hennes tekst,, forteller Odd Martin Landstad.
– Jeg var inne på en facebookside som het 500 fra Moria, vedrørende de flykningene fra Moria-leiren. Og det var der hun hadde lagt ut diktet. Det surret i hodet mitt, og jeg fikk det ikke ut. Det surret rundt der, så da måtte jeg ta kontakt. Og heldigvis ville hun gjerne samarbeide, forteller Landstad.

Her kan du høre Gjennomtrekk, og se videoen:

– Og det ble låta Gjennomtrekk om et alvorlig tema, med iskalde vinder over alt, der det er meg først og meg foran alle andre, der det handler om medmenneskelighet. Det er så mange flotte mennesker som må tas vare på. Blant annet de som er flyktninger fra Moria. Fytterakker’n for et liv! Odd Martin er engasjert i medmenneskelighet, og mener vi må vise mer omtanke.
– Utgangspunktet var ikke å produsere for legge ut, men for å lage en låt, oss to imellom og jeg tenkte å bruke den for meg selv. Så snakket jeg med Knut Nyheim om han ville arrangere låta utifra det jeg hadde laget på keyboard. Det var han veldig positiv til, så vi har holdt på med det siden september. Da ble det etterhvert klart at vi ville lage det som en utgivelse, spilt inn i Kamerina Lydstudio.
Med god hjelp av Knut Nyheim, som spiller og har lagt på instrumentene. med meg på vokal og Lisbeth Midtgarden på som andrestemme. Det ble veldig nydelig. Jeg har jobbet med henne før, og veit hva hun står for. Hun er jo helt glimrende. Så nå blir det en låt i en egen versjon på gitar i mitt repertoar. Så jeg vil nok spille den live om jeg får spørsmål om det.

– Nå ligger låta så alle strømmetjenester, og det ligger video på youtube. Jeg hadde i hodet at jeg ville lage noe mer enn bare musikken. På facebook, jeg surrer litt rundt der av og til, der fant jeg noen bilder av Torill Stokkan fra Fredrikstad, og også ei jente fra Nord-Norge som hadde lagt ut mange fascinerende bilder. De var av en som het Marit P. Solberg, og utrolig nok viste det seg at P’en stod for Pedersen og at det er søstra til Bente Pedersen! Hun som hadde skrevet teksten. Verden er ikke stor, ler Odd Martin.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia