fbpx

Fem tilfeller med tilknytning til Tinn

Kyrre Dahl22. mars 20212min
korona-corona-virus-bilde-cdc.jpg_dba9

Det siste dagene er det meldt om fem smittetilfeller med tilknytning til Tinn. Men, det er liten grunn til å bekymre seg mer enn før. OPPDATERT

Det var på VGs koronaoversikt at vi fant at en person bosatt i Tinn er registrert som smittet av covid-19 søndag 21. mars. Også på oversikten for mandag 22. mars står Tinn med en ny smittet, ifølge VG. Kommunen kjenner ikke til disse smittetilfellene og de er begge høyst sannsynlig resultat av test tatt andre steder i landet.

Det har det siste året dukket opp flere tilfeller av personer som er folkeregistrert i vår kommune som har testet positivt for korona i en annen kommune. Disse bor da gjerne et helt annet sted i landet, og betyr at det  er liten smitterisiko lokalt.

Med det siste tilfellet er det 23 personer som registrert som koronasmittet i Tinn siden pandemien startet i mars i fjor.

I tillegg til de to nevnte tilfellene, som kommunen ikke kjenner til, så har kommunen derimot kjennskap til at det ble påvist tre nye tilfeller med koronavirus i uke 11 – altså, forrige uke, på teststasjonen på Rjukan. Ingen av disse har adresse i Tinn og dukker derfor ikke opp på koronaoversikten.

Dette har skjedd før og det kan være snakk om hytteturister som har valgt å dra innom nærmeste test-stasjon. Vi kan derfor trolig konkludere med at det ikke er noe smitteutbrudd i Tinn akkurat nå.

Men, disse meldingene forteller at smitten ikke er langt unna og det er særdeles viktig å følge smittevernsreglene som å holde avstand, vask hendene og vær hjemme hvis du blir syk. Tinn kommune har gått ut med anbefaling om å bruke munnbind der det ikke er mulig å holde en meters avstand, men det er ikke et påbud.

Kyrre Dahl

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia