fbpx

Nordisk film-prisen til El Clásicos manusforfattere

Radio Rjukan13. januar 20174min
el-clasico1_24c1

Det var på en tilstelning i Oslo torsdag kveld at manusforfatter Anders Fagerholt og regissør og medforfatter Halkawt Mustafa ble tildelt Nordisk Film-prisen for manuset til filmen El Clásico, melder filmmagasinet Rushprint.
Mustafa bodde sine første år i Norge på Rjukan, etter å ha kommet som irakkurdisk-flykning.

Det er andre gang denne prisen deles ut. I fjor var det filmfotograf Anna Myking som mottok den.
Med denne prisen ønsker juryen å trekke frem “innovative filmarbeidere som med sitt talent har vært med på å heve kvaliteten og videreutvikle norsk filmproduksjon. Juryen har i tillegg valgt å fokusere på folk i fagfunksjoner som kanskje ikke alltid får den oppmerksomheten de fortjener”. Nordisk Film Fonden har siden 1996 delt ut en tilsvarende pris i Danmark.

""Anders Fagerholt og Halkawt Mustafa fikk overrakt prisen, som foruten heder og ære består av 100.000 kroner, ved en prisfest torsdag 12. januar på Vika kino i Oslo.

Videre går juryens begrunnelse som følger:
“El Clásico utfordrer oss på hva som er en norsk film. Den utfordrer på en original, rørende og morsom måte hvordan maskulinitet defineres. Men den utfordrer oss som driver med film og publikum på en enda viktigere måte: På hvem som kan være hovedkarakterer i en film, i en tid der alt blir mer og mer strømlinjeformet, kommersielt og glattpolert.

Kveldens vinnere våget nemlig å satse på hovedkarakterer med en bakgrunn som på alle vis er fremmed for oss og annerledes. Det er lett å være enig i at dette er viktig og riktig. Men det er utrolig mye vanskeligere å faktisk gå for det og satse alt på en slik historie.

Prisvinnernes arbeid med denne historien viser også hvor fruktbart et samarbeid mellom folk med forskjellig bakgrunn kan være. Det er slikt som skaper unike uttrykk og unike historier – og det er en inspirasjon for alle oss som jobber med film”.

«Juryen håper at denne prisen er med på å hjelpe årets vinnere til å fortsette å inspirere oss i fremtida», sa manusforfatter Lars Gudmestad, som overrakte prisen. De andre jurymedlemme har vært produsent Aage Aaberge, skuespiller Pål Sverre Hagen, regissør Grethe Bøe Waal, adm. direktør for Nordisk Film Kino Jannicke Haugen, samt Christin Berg, programdirektør i Nordisk Film Kino.

Filmen fikk i august Folkets Amanda-pris, da en jublende glad Halkawt Mustafa (bildet) mottok det som kanskje er den ""gjeveste av alle Amandaprisene under utdelingen på Den Norske Filmfestivalen i Haugesund fredag kveld.
Filmen er stemt fram av publikum.
Hans feelgood-film "El Clásico"fikk i tillegg også prisen for beste filmmusikk

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia