fbpx

Noco AS vant torg-anbudet

Radio Rjukan13. mai 20155min
torget-nytt1_0351

Dermed ble det et semi-lokalt selskap, i alle fall innenfor verdensarvens lokalområde, som skal bygge det arkitekttegnede Rjukan Torg. Notoddenfirmaet Noco AS er en samling av tre mindre firmaer, som ble etablert i 2013, og vant anbudet blant annet i konkurranse med Brødrene Allseth AS, og var svært fornøyde med å ha gått av med seieren.
– Det var et viktig anbud for oss, og et prestisjeprosjekt. Vi har finregna på det, slik at vi skulle få det, og det lyktes vi med, sa John Inge Heimdal til Radio Rjukan.
""De har hyret inn underentreprenører og har alt klart til å starte byggingen 1. juni. Og byggingen skal skje slik at det er mulig å følge med for lokalbefolkningen underveis, opplyste entreprenøen.
– Det skal være full innsikt, og også mulig å se prosessen underveis, sa Heimdal, som lover å bli ferdig til 1. desember og første søndag i advent, som da nok blir julegrantenning og julegateåpning.

– Da håper vi å invitere til skøyteløp på den nye banen på torget, sa teknisk sjef Jan Arvid Gravklev, som vil følge prosessen tett, ssamme med kommunens prosjektansvarlige Trygve Sundt.
De var tilstede alle sammen, med rådmann, ordfører,  kommunalsjef Finn-Arild Bystrøm og sjefen for det danske arkitektfirmaet som vant konkurransen med "Reflektion" som vinnerutkastet het, Søren Kristensen fra Labland Arkitekter, der de to arkitektene 
Esben Damgaard (arkitekt MAA) og Aron Thorsén (arkitekt MAA) var de som tegnet vinnerutkastet.
""– Det var viktig å vinne denne konkurransen, og jeg har bodd og arbeidet i Norge, og det var en stor dag for oss da de vant, sa Kristensen.
– Rjukan er helt spesielt, og byen har fått et helt spesielt plass i hjertet hos oss, sa Kristensen, som hadde vært på Rjukan før de meldte seg på konkurransen. 

Noco kunne opplyse at de har sett steinprøvene, og at det blir kinesisk stein på torget, da norsk stein ikke er konkurransedyktige på pris.
– Det er stor prisforskjell mellom norsk og kinesisk stein, sa Heimdal.

Ordfører Steinar Bergsland og rådmann Rune Lødøen skinte om kapp på pressekonferansen, samm edag som også redusert el-avgift for datalagring var kommet i revidert nasjonalbudsjett.
– En stor dag, og grunn til å feire, sa Bergsland, som feiret med frukttyggis.

– Det har vært en lang prosess å komme dit vi er nå. Helt siden 2005 har vi arbeidet konkret med torgplanene, og på en dag som dette er det grunn til å trekke fram kommunearkitekt Eli Samuelsen som har jobbet med dette i 210 år nå, sa Lødøen.
– Det er en glede å se at det nå blir realitet, og at vi får et nytt torg, sa Lødøen, for Gravklev og Heimdal satte seg ned for å signere på anbudskontrakten.

Linker:
Vinnerutkastet til Rjukan Torg (RadioRjukan.no 19/6-2013)
Noco AS
Labland Arkitekter
 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia