fbpx

Kino : Nobody i fotsporene til John Wick

Radio Rjukan28. mai 20212min
nobody2

«Never underestimate a nobody» er undertittelen på Nobody, der Bob Odenkirk (Breaking Bad, Better Call Saul…) er endelig klar med sin første helaftens filmhovedrolle. Filmen Nobody kommer fra skaperne av John Wick 1-3 og Atomic Blonde. Det er nok en gang snakk om helsprø actionthriller med godt humør og en smule glad-vold.

Bob Odenkirk er den tilsynelatende ordinære familiefaren Hutch Mansell. Han bor i en klassisk amerikansk forstad med sin kone og to barn. En dag blir Hutch vitne til at en ung kvinne trakasseres på bussen av en gruppe menn, og det svartner for ham.
En dypt begravet og mørk fortid trenger frem, og med følger fysiske ferdigheter Hutch hadde fortrengt for lenge siden. I verste vigilante-stil blir det et blodbad av de sjeldne. I kjølvannet av hendelsen blir Hutch viklet inn i en rekke voldelige hendelser, som også involverer en russisk narkobaron.

Regi er ved Ilya Naishuller som debuterte med Hardcore Henry til stor jubel. Dette er hans andre film.
Manusforfatter Derek Kolstad er fra Madison, Wisconsin, ganske sikkert norskættet, skrev manus til de tre John Wick-filmene, og har skrevet manus også til de to kommende, der Keanu Reeves vet å slå fra seg når slemming dreper hunden hans.
Nobody har blitt en så stor suksess både blnt kritikere og filmfans, så det er sannsynlig at det kan bli mer av Hutch Mansell-figuren også. I tillegg kan vi fortelle at filmen har solide 7,4 på imdb som er like bra som alle John Wick-filmene. Filmen har 15 års aldersgrense.

Noen anmeldelser:

«Nobody» krever et stort hjerte for visuelt forseggjort og sorthumoristisk voldsfilm. Har du det, er dette morsomt smadresnadder.
– P3 Filmpolitiet (Terningkast 5)

Keanu Reeves er her byttet ut med Bob Odenkirk, og dressen er byttet ut med en golfjakke. – Kinomagasinet (5/6)

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia