fbpx

Nå starter arbeidene på Tinnsjøveien

Radio Rjukan22. mai 20204min
tinnsjoveien_55b3

Før arbeidet settes i gang, skal skråningene før tunnelene kontrolleres og sikres.  Det betyr blant annet at alt sikringsnett skal inspiseres og eventuelt erstattes med nytt. Skråningen vil også bli rensket for løse steiner.  

Trafikken kan gå på veien mens dette arbeidet pågår, men den vil bli stengt i perioder slik at det kan bli litt ventetid. 

Når portalene skal bygges, er det nødvendig å stenge Tinnsjøvegen helt i et par måneder. Mens arbeidet pågår blir det omkjøring via fv. 364 over Hovinheia.  For å få fundamentert betongportalene, må kjørebanen delvis graves opp.  Deretter bygges det forskaling til støpingen av portalene. På grunn av sikkerheten til trafikantene kan ikke trafikken passere under konstruksjonen som bygges.

I kjølvannet til byggingen, følger det også en del andre arbeider.  Overvannssystemet inkludert sandfang på utsiden av tunnelene, må dels suppleres og dels bygges nytt.

I tillegg skal det legges ledninger og monteres lys i de nye konstruksjonene.  Naturlig nok må også installasjoner som bommer og røde varsel lys, flyttes tilsvarende tunnelene blir forlenget.

Planen er at kontrakten om byggearbeidene, skal bli signert ved påsketider, slik at de innledende arbeidene kan ta til og hele prosjektet være ferdig innen september.

Frem til 1. juni vil det være redusert fremkommelighet og manuell dirigering på strekningen.  

På dagtid blir det gjennomkjøring hver time, og du må dermed regne med at det kan bli ventetid på opptil en time.  

Fra kl. 18.00 om kvelden til kl. 07.00 om morgenen vil veien kunne bli helt stengt. Dette vil vare frem til 1. juni. Men på grunn av pinsehjemfarten 1. juni, stenger ikke veien før klokka 20.00 denne dagen.

Når portalene skal bygges er det nødvendig å stenge Tinnsjøvegen helt av hensyn til sikkerheten for trafikantene og arbeidere. Stengingen vil vare i to måneder, fra 1. juni og frem til 1. august.  

Den eneste mulighet for å passere området vil bli i et 45 minutters vindu om morgenen, og ett om ettermiddagen, i følge med ledebil. Dette vil være mellom kl. 07.00 – 07.45 på morgenen, og 15.45 – 16.30 på ettermiddag.  

Utrykningskjøretøy skal kunne passere til enhver tid under uttrykning.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia