fbpx

Mulig å holde søndagsåpent hele året

Radio Rjukan20. september 20203min
konditori_4d18

Forretninger i Tinn har nå fått ja til å holde søndagsåpne butikker hele året, og ikke bare i forbindelse med feriene.

Det var konstituert kommunedirektør Svein Aannestad som kom med beskjeden i sin orientering til Tinn kommunestyre torsdag ettermiddag.
Tinn kommune har ved flere anledninger søkt Fylkesmannen om å få hele kommunen godkjent som «typisk turiststed» uten å få slik godkjennelse for søndagsåpent med unntak for å holde åpent i ferier og høytider fra Fylkesmannen i Telemark, men nå har Fylkesmannen for Vestfold og Telemark har nå svart positivt på den siste henvendelsen fra Tinn kommunestyre, og har innvilget dispensasjon for hele Tinn kommune fra paragrafen om søndagsfreden og har vedtatt at faste utsalgssteder kan holde søndagsåpent. Vedtaket kan ikke påklages.

– Dette betyr at forretninger i Tinn nå kan holde åpent på søndager hele året igjennom, om de ønsker det, sa Aannestad.
Det er særlig dagligvareforretninger, med Kiwi i spissen, som har ønsket søndagsåpne butikker i Tinn.

Det har vært jobbet lenge med denne saken. Ordfører Steinar Bergsland uttalte seg seinest i fjor høst om at han støttet søndagsåpne forretninger i Tinn.
– Dette gir butikker muligheten til å holde åpent på søndager, men også muligheten til å la være for bransjer som føler at de har lite å hente på slike åpningstider. Han argumenterer med turistsatsing og konkurranse med andre turistdestinasjoner.
– Status som typisk turiststed er et verktøy for å bli en helårs reiselivsdestinasjon, sier Bergsland, som understreker at Tinn neppe ville hatt dagens mange butikker uten alle turistkundene.
– Handelsstanden på Rjukan server 13 til 15 000 mennesker. Langt flere enn det bor i Tinn, understreker ordføreren.
– Om vi skulle få denne statusen kan forretningene holde åpent i disse periodene og andre tider når virksomhetene finner det nyttig. Hensikten er at dette gir en mulighet til å ha åpent og ikke en plikt for noen. De som ser at det er mulighet til å klare seg bedre mener jeg bør få denne muligheten, sa ordfører Steinar Bergsland i november.
Og nå er altså den siste søknaden til Fylkesmannen gått igjennom.
Så gjenstår det å se om handelsnæringen ønsker å holde åpent på søndager også utenom feriene og helligdagstidene.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia