fbpx

Meterelogene varsler et snev av vår!

Kyrre Dahl13. februar 20213min
_IBP4801-Edit
Vemork Kraftstasjon med rørgate, vinter Foto: NIA

Hvis meterologene får rett, vil vi i neste uke få en forsmak på våren. Særlig neste helg er det muligheter for flere plussgrader, både i byen og på fjellet.  Men, det er betydelig fare for snøskred!

Etter en periode med sprengkulde som vi må ti år tilbake i tid for å finne makan til, er det endelig håp om en mildere værtype neste uke, ifølge meterologene hos Yr.

Allerede mandag er det slutt på de tosifrede minusgradene på Rjukan, men til gjengjeld kommer snøen. Ikke noe å bekymre seg veldig over i første omgang, men det kommer nok 5 cm dryssende den første dagen i uka, med 6-7 minusgrader på ettermiddagen.

Deretter kryper gradestokken oppover mot 0 grader de neste dagene, med stadig små dryss av snø. Særlig torsdag kan det bli en del snø, antagelig 10 cm nysnø. Men, så blir det helt andre boller!

På fredag kan vi glede oss til den første dagen på lenge med plussgrader, og søndag i neste uke er det varslet plussgrader hele døgnet, med en topp på utrolige 6 plussgrader. Nå er det kanskje ingen rekord, men sammenlignet med de siste ukene er det jo reine våren. På minus-siden blir det en overskyet værtype.

Husk at langtidsvarsel alltid er usikkert, men trenden er helt klar, det blit mildere og om en måned kommer sola tilbake til Rjukan!

Ikke nok med at Vestfjorddalen får plussgrader, det er også meldt om noen få plussgrader i høyden. Neste søndag kan Skinnarbu forvente 2 plussgrader, ifølge Yr.

VIKTIG: Det er nå betydelig fare for snøskred i våre nærområder. Snøskredproblemet er vedvarende svakt lag (flakskred) og fokksnø (flakskred). Ferdsel i skredterreng krever solid kunnskap, erfaring i rutevalg og evne til å identifisere skredproblem. Generelt anbefales det å unngå skredterreng. Skred kan treffe enkelte skredutsatte veier og en sjelden gang bebyggelse, skriver varsom.no

 

Kyrre Dahl

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia