fbpx

Marispelet får to slipp av Rjukanfossen

Radio Rjukan11. juni 20233min
rjukanfosen

Det er Marispelet som opplyser dette på dine nettsider to og en halv uke før de drar igang med forestillingen av «Marispelet ved Rjukanfossen» i år. Det er naturligvis glede over dette, siden man ifjor ikke fikk noe fosseslipp som følge av de lave nedbørstallene og den høye strømprisen.

Før korona og strømpriseksplosjonen i markedet var det en tradisjon å slippe Rjukanfossen etter forestilling. Nå er man glad for at man igjen får Rjukanfossen som en ekstraeffekt på spelet på to av forestillingene.

Det er premieren tirsdag 18. juli og avslutningsforestillingen på lørdag 22. juli som får æren av fosseslippet. Den siste er en senkveldsforestilling på en dag med to forestillinger. Som kjent er det både økt med én forestilling i år og økt publikumskapasitet etter koronapandemien, etter at man i denne tida har bygget nye tribuner, og det er i tillegg nå innført plassbestilling, slik at du selv avgjør hvor du sitter.

Dette skriver Marispelet:

«Dette året har vi gladnyhet om at det blir slipp av Rjukanfossen på premieren 18. juli og siste forestilling lørdag 22. juli.

Rjukanfossen er en helt utrolig flott attraksjon som stort sett er i rør, men unntaket har flere ganger vært under Marispelet. I fjor fikk vi dessverre ikke med Rjukanfossen på våre forstillinger grunnet lave vannmengder.

Vi har stor tro på produktet Marispelet og at forestillingen vår virkelig er verdt å oppleve med eller uten foss. Vi er utrolig glade for at Hydro slipper fossen på to av forestillingene i år for en ekstra effekt.

Følg med videre for flere spennende nyheter om juvet!

Marispelet er et av få spel som spiller der sagnet faktisk skal ha skjedd, rett ved Maristigen, som er stien Mari skal ha vandret for sin elskede Eystein. Denne stien var farlig og gikk rett ned mot juvet, men det spilte likevel ingen rolle så lenge Mari kunne være med sin utvalgte. Deres sterke kjærlighet for hverandre lar seg ikke overvinne av noe.

Spelet er et symbol på historien og menneskenes vilje til å kjempe for det som virkelig betyr noe i livet.

Naturen og omgivelsene vi spiller i er i en egen særklasse som ikke kan sammenlignes med noe annet. En helt spektakulær og majestetisk naturopplevelse venter deg i Marispelet ved Rjukanfossen. «

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia