fbpx

Mange sniker på Bratsbergbanen

Kyrre Dahl18. februar 20213min
notoddentog
Nye Notodden stasjon. Foto: Kyrre Dahl

Under en billettkontroll på et tog på Bratsbergbanen var det bare fire betalende passasjerer. 11 ble tatt for sniking på det samme toget.

– Heldigvis var dette en av de dårligste kontrollene vi har hatt, men det er dessverre et problem at mange sniker på Bratsbergbanen, sier avdelingsleder Jan Erik Karlberg til avisa Telen.

Bratsbergbanen er lokaltogene mellom Notodden og Skien/Porsgrunn. Det går flere avganger daglig og noen av dem korresponderer med Sørlandsbanen på Nordagutu. Nylig ble linja som går inn til Notodden skysstasjon elektrifisert og togene går nå igjen inn til bussterminalen. Dette gjør det lettere å bytte til bussen til/fra Rjukan.

Selv om 15 ikke er mange passasjerer, viser det at i hvert fall noen er interessert i å bruke togtilbudet, men betale for det er tydeligvis en helt annen sak:

– Det er jo et stort paradoks at de gjerne vil ha toget, de bruker det, men de vil ikke betale for seg. Dermed undergraver de driften av Bratsbergbanen og gjør den utrygg for framtida. Alle som er glad i Bratsbergbanen burde gå til felttog mot togsnikerne, mener Karlberg, ifølge Telen.

Må kjøpe billett på forhånd

Det er ingen konduktører på Bratsbergbanen, kun en lokfører som normalt ikke sjekker billetter. Passasjerene er selv ansvarlig for å kjøpe billett i automater eller via app/internett. I Porsgrunn er det en kiosk som også selger togbilletter, ellers er det automat på Nordagutu, Notodden og Skien stasjoner.

På noen få av holdeplassene er det ingen automat eller mulighet til å kjøpe billett. Det er holdeplasser med svært få brukere og det er ikke grunnen til at så mange som 11 av 15 ikke hadde kjøpt billett.

– En togsniker er en for mye. Vi bør få slutt på at noen bruker denne banen uten å betale for seg. Det koster tross alt bare 111 kroner å komme seg til Skien og Porsgrunn og 56 kroner for honnør, studenter og barn fra 6–17 år, mens det fram til fylte fem år er gratis å kjøre dette toget, sier Karlberg.

Kyrre Dahl

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia