fbpx

Må avlyse NM i snøvolleyball 2021

Radio Rjukan7. mars 20214min
snowvolley-2_4b84

Korona-pandemien er som kjent ikke over, og det ble ikke noe av NM i snøvolleyball i 2020. Nå er det klart at det ikke blir NM i år heller. Arrangøren Rjukan ILs volleyballgruppe, som har vært innovatører innen snøvolleyball i Norge er lei seg for at det ikke blir noe av det tredje NM i snøvolley 9.-11 april, før uka etter påske i 2022. For Norges Volleyballforbund (NVBF) vil fortsatt ha satsing på snow volley.

– Vi har gjort mange vurderinger, og hadde både planlagt utvidelse av antall baner, droppe tribuner og legge til rette, men dessverre klarer vi ikke å få det til på grunn av faren for at vi må avlyse på kort tid etter påske og sponsorsituasjonen. En pandemi kan vi ikke gjøre noe annet enn å ta hensyn til, og vi må stoppe planlegging og forberedelser mens leken er god, sier turneringsansvarlig Jan Erik Moen.

– Vi har håpet i det lengste og vært villige til å strekke oss langt men i samråd med NVBF og Gausta skisenter har vi kommet til at det er for mange usikkerhetsfaktorer. Vi har prøvd å se på budsjetter og hele arrangementet, men smittesituasjonen er fortsatt usikker, men det var først etter en samtale med Tinns kommunelege, Sjur W. Ohren, som sier at vi kan risikere en smittespredning og brå avlysning etter vinter- og påskeferien, kanskje så seint som dagen før NM, så har vi rett og slett ikke noe valg, sier Moen.

– Det kan vi ikke usette noen for, ikke deltakere, funksjonærer og arrangører som tar fri fra jobb, eller for den saks skyld Gausta skisenter som legger til rette for NM. Nå vil påmeldte deltakere få tilbake sine betalte påmeldingsavgifter og overnatting, men som sagt så vil vi komme enda sterkere tilbake, og da forhåpentligvis neste år.

– Dette er leit, ikke minst for alle de spillerne som har gledet seg til å bli med å kåre noen Norgesmestre, og også for økonomien i volleyballgruppa som nok hadde blitt rammet enda verre hvis vi hadde tøyd strikken lengre, sier Moen , som viser til at alt av tøy og spillerdrakter lå klart allerede ifjor.

Norge og Rjukan er ikke de eneste som opplever at snøvolley rammes av pandemien. Det har ikke vært noe arrangement på verdensbasis siden pandemien oppstod, før Wagrain i Østerrike, som er snøvolleyballens vugge nå har valgt å arrangere denne helga.
– Vi satser på at vi fortsatt kan bruke det neste år, og vi går nå ut med at NM-datoen blir 20.-22. april, dvs. uka etter påske, 2022, sier Moen, som i helga ga den tunge beskjeden til deltakere i sosiale medier og på mail til deltakerne.
I forhold til avtalen med NVBF skulle vi arrangere NM tre år i jobben med å bygge det opp, og vi har to år igjen av den avtalen. Det betyr at vi fortsatt har en jobb å gjøre med å lage et supert snøvolley-NM i 2022 og 2023.
Sponsorene er positive til å gjøre Gausta skisenter til snøvolley-sentrum i Norge, og vi skal sørge for at snøvolleyfesten kommer tilbake til Rjukan, sier Moen.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia