fbpx

Loppeinnsamling hver tirsdag

Radio Rjukan25. mai 20156min
loppemarked_5c3a

Bildet er fra før fjorårets loppemarked fant sted. Nå håper de samarbeidende arrangørene Lions Club Rjukan og Røde Kors at det blir ny suksess. Men skal det bli suksess, må loppene strømme til!
I fjor ble det hele en stor begivenhet, og man har valgt samme helga, dvs. midt i august, lørdag 15. og søndag 16. august.

Hver tirsdag blir det innsamling av lopper i Ballonghallen, det enorme røde trebygget ved ved Røde Kors-huset på Granli.
– Det er bare å møte opp hver tirsdag fra klokka 17 til 19. Vi er tilstede å tar imot. Dersom det e rnoen som trenger hjelp til å tømme dødsbo og som skal nedtrappe møbelbruken pga flytting, så går det an å ringe å avtale noe annet utenom, sier John  Ausland, som eier bygget som gir muligheten, Ballonghallen.
Han er følgelig også en av primusene for selve arerangementet, der hele Lions er med å hjelper til.

Ballonghallen er fyllt med store gjenstander som vinterlagres, og først når man kommer ut i mai er det plass til å lagre til loppemarked.
– Noen har vært på oss tidligere, men det er først nå vi er klare til å ta imot, nå som det er flyttet ut til en ny sommersesong endel av det som er her, sier Ausland, som opplyser at de som trenger andre leveringsløsninger enn å komme på tirsdager, kan ringe ham for avtale på tlf. 91145081.

Loppemarked er en gammel tradisjon for Lions, men før i fjor var det mer enn 20 år siden sist det ble arrangert i Lions regi i Tinn. I mellomtida var loppemarkedene på Våer en sterk tradisjon, men det er nå mange år siden sist. De siste årene har det vært loppemarkled på Lurheim til store økonomisk suksess. Men ting tyder på at loppemarkedet i ballonghallen slår disse i størrelse, hvis det blir suksess også i år.

Lions er verdens største humanitære hjelpeorganisasjon med 1,4 millioner medlemmer over hele verden. Klubben på Rjukan teller 25 medlemmer som samler inn hundre tusen til gode formål i og utenfor Tinn.

""– Inntektene fra årets loppemarked går som vanlig til gode lokale formål, så ikke bare må folk komme og handle i august, men de får tømme huset for gjenstander de ikke lenger bruker eller verdsetter like mye som en ny eier vil gjøre, sier Ausland.

Vi tar imot alt, også klær, men ikke gamle hvitevarer, sier Ausland, som håper det kommer inn like mye bra som ifjor.
Loppemarkledet kan bli starten på en ny tradisjon.
Det er nå vi har testen. er det marked for et slikt loppemarked på Rjukan hvert år, eller m,å det være sjeldnere, sier Ausland, som ser at det lokale kjøpe-, selge- og byttemarkedet på internett tar unna en god del slikt salg.
– Men loppemarked er jo en begivenhet i seg selv også, så vi satser på at det er nok til å bli en tradisjon, sier Ausland.
– Årets loppemarked avgjør det. Det er jo endel jobb, men tjener vi penger til gode formål i år igjen, så blir det jo fristende å gjenta.

Fakta:
Loppemarked Ballonghallen på Rjukan 15.-16. august 2015
Åpningstider: 11-17 
Auksjon begge dager kl 12. (Søndag kunstauksjon til inntekt for Rjukan Sykehus Venner)
Kafé og bodsalg.
Arrangør: Lions Club Rjukan og Rjukan  og Tinn Røde Kors.
Innlevering til loppemarkedet hver tirsdag kl 17 til 19.
og innlevering siste uka før loppemarkedet: Man – Ons 18-20 og Fredag 18-19.
Avtale om henting og levering utenom: Tlf. 91145081

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia