fbpx

Lokalbussene som normalt fra neste uke

Radio Rjukan25. april 20203min
bussvy_351c

Nå har fylkeskommunen opprettholdt en god del av den lokale bussdriften gjennom Korona-krisen, men fra mandag skal alle de gule bussene gå omtrent som normalt. Det betyr at også skolebusser og servicebusser igjen er i rute. 

Farte, som har ansvaret for lokalbussene, opplyser at de aller fleste bussene som subsidieres av fylkeskommunen går som de skal fra mandag, men noen få unntak av noen skoleruter som henvender seg til de elevene som ikke skal på skole heller på en stund. 

Det er også ruteendring på bussene mellom Seljord og Fyresdal og det er buss for tog som skoleelever pleier å bruke mellom Neslandsvatn/Drangedal og Lunde/ Bø om morgenen. 

Årsaken til det er at Go-Ahead fortsatt kjører med færre avganger på Sørlandsbanen mellom Oslo og Stavanger, i øyeblikket er det bare to avganger i døgnet hver vei. 

Dessuten er ekspressbussene mellom Notodden og Oslo fortsatt innstilt, det samme er Haukeli-ekspressen. Telemarksekspressen starter opp igjen til uka med noen få avganger mellom Porsgrunn og Seljord. 

Dermed er det fortsatt svært vanskelig å komme seg fra Rjukan til Oslo uten egen bil. Det beste alternativet nå er å ta morgenbussen kl 06.30 til Porsgrunn og bytte der til tog til Oslo og samme vei tilbake igjen med buss fra Porsgrunn kl 14.25. 

Det går fortsatt noen få tog i døgnet mellom Notodden og Porsgrunn, så hvis du orker ventetid på opptil 2 timer i Notodden, er det en mulighet. Det er selvsagt mulig å bytte på Nordagutu og ta et av to daglige tog til Oslo, men det blir lang ventetid i begge retninger. 

Radio Rjukan hører rykter om at Vy Buss vurderer å gjenåpne ekspressruten mellom Notodden og Oslo, men det er usikkert når og det blir uansett snakk om et begrenset tilbud til å begynne med. 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia