fbpx

Liten skremt kanin søker eier

Radio Rjukan4. november 20173min
kain-svalde-3_7b28

""Den har vært her her i flere dager, og det er snart for kaldt for en slik liten kanin-kropp, sier Bodil Svalde. Kaninen har hoppet rundt i området i flere dager, og har funnet seg en liten steinhule den kryper inn i like ved Sam Eydesgate 123.

Den er en hvit og lysebrun tam kanin, en dvergveder, som stirrer på oss med store øyne, når vi finner den under en stein i skråninga bak en masse kvistverk. Såpass mye kvist at vi sliter med å få tatt et fokusert bilde av den før den skremmes vekk.

Den lettskremte kaninen liker ikke mye styr, og ser litt malplassert ut i den mosegrønne streinrøysa mot lia ved O-Type-husene.
Svalde har satt ut et sort kattebur med teppe til den, men har ikke sett at den blir brukt.

""– Det er hjerteskjærende, sier Svalde.
Hun har fått inn notis i avisa og lokalradioen, og har delt det på sosiale medier.
Fortsatt har ingen meldt seg som eier.

– Den er ikke redd for mennesker, men for hunder og mye bråk, da stikker den unna, så det er helt sikkert noen som eier den, sier Svalde, før hun betenkt også ser for seg at den kan være dumpet.
– Kanskje det er noen som har kvittet seg med den, og ikke vil ha den lenger.

Nå håper hun at enten eieren som savner den melder seg, eller at noen forbarmer seg over den før kulda setter inn om noen dager. Steinrøya er neppe stedet for den lille krabaten.

og våre forsøk på å fotografere den fører da også til at den kryper inn i hula si og forsvinner. (Se bildene i bildegalleriet nedenfor.)

Svalde har lagt det ut i sosiale medier

Flere bilder i bildegalleriet nedenfor.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia