fbpx

Libris Rjukan gjør klart for årets Mammut boksalg

Radio Rjukan23. februar 20177min
mammutsalg-2_ff1c

""Årets største boksalg, Mammutsalget i begynnelsen av mars hvert år, er bokbransjens mulighet til å gå tungt ut med overskuddslager av bøker, og det skjer med opptil 85% rabatt.
Årets Mammut begynner mandag 6. mars klokka 10, og varer som vanlig i 12 dager, i år fram til 18. mars.

Byens bokhandel, Rjukan Libris har nye eiere, og satser mer på årets salg enn på lenge, og har fått inn et større bokutvalg og flere eksemplarer enn på mange år.
Det er bøker i alle kategorier, og nesten 1000 ulike titler innenfor alle interesseområder.
Og det skjer samtidig med at butikken bygges om og pusses opp, og moderniseres trinn for trinn.

– Vi har tatt inn mye bøker i år, og satser på at mange skal finne seg noen godt rabatterte bøker, og det er jo så mye nytt også. Bøkene som kommer på Mammut er nyere og nyere, sier Hanne Merethe Persson.
Hun er tilbake i bokhandelen etter at hun har vært borte i mange år, før hun nå er tilbake igjen. Hun husker Mammutsalgene før, og mye har endret seg.

""– Før stod jo folk i kø på den store Mammut-dagen, men etterhvert er det blitt mer og mer vanlig å bestille på forhånd, sier Persson.
– Mammut er uansett årets store salgsbegivenhet i bokhandlene, og hver kjede, også Libris, har egne spesialtilbud i tillegg.

– Den muligheten er det mange som benytter, men det er vel mer spennende å se bøkene fysisk enn via små bilder i katalogen?

– Det er jo noen bokverk her, og praktbøker til helt utrolige priser, så man kan gjøre noen virkelige kupp, sier Persson, og viser til prakt-kunstbøker og en bok om Leonardo Da Vinci satt ned til en brøkdel av prisen.
– Forskjellen nå er at det er nesten helt nye bøker, og mesteparten er faktisk fra 2015, sier Persson, som synes Mammut er mye jobb, men også ekstra morro.

Forlagene skal tydeligvis ha mindre og mindre på lager, og det skal raskere ut til forbruker, men det betyr jo at det gjelder å være på hugget.
""
Det er mange dagers jobb å gjøre klart til Mammut, og det preger butikken uka før.
En del av butikken er i tillegg stengt av – det som var barnebokavdelingen, for i oppussingen så skal dette bli kontorer, mens andre deler av bygget skal åpnes opp på sikt.
Dette skjer trinn for trinn, så bokhandelen kan holde åpent under ombyggingen.

Det er ikke lov å forhåndsselge fra salget, som er delvis tildekka, passende nok i påskeaktig gul plast nå midt mellom vinter- og påskeferien.
Men under arbeidet får man likevel mulighet til å smugtitte på noe av det som er iferd med å bli lagt fram.
Og vi ser det er godt utvalg i Jo Nesbø, krim ellers, barnebøker og ikke minst praktverk som skal gå for spottpriser fra mandag.

Vanligvis lever bokhandlene under strikte prisregler på nyere bøker, men det betyr at det blir rene bonanzaen under Mammut.
Mens vanlige bokpriser ofte er fra 290 til 500 kroner, er de på Mammut helt nede i 49, 79, 99, 129, 149, 179 og 199 kroner.
Men det er også noen godbiter som unntaksvis er helt oppe i 299 kroner.
Det er uansett store nedprisinger, og noen er regelrette kupp.
For eksempel er "Spektrums Illustrerte Kunstleksikon" i åtte bind (!) satt ned 1000 kroner til 199,-.
Eller hva med den store praktboka på over 500 sider "Edvard Munch – samlede grafiske verk" satt ned fra 1.450,- til 499,-!?

– Vi har tatt inn mye i år, og håper at det kommer mye folk for å finne flotte bøker til supre priser, sier Persson, og ønsker folk velkommen inn i butikken på Mammutsalg fra mandag morgen.
– Vi har også endel som ikke står i katalogen, så det er lurt å ta turen, sier Persson.
Før det kan du i løpet av de siste dagene denne uka få med deg en katalog, slik at det er mulig å se seg ut bøker, men har du ikke bestilt er det lurt å møte opp fra salgsstart mandag morgen.
– Velkommen skal alle være, inviterer Persson.
Før vi lar henne jobbe videre med å gjøre det hele klart.

Tidligere sak om Rjukan Libris:
– Rjukan Libris på lokale hender (28/4-2016)

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia