fbpx

Kritiserer vedlikeholdet av nærmiljøområdet på Sportsplassen

Radio Rjukan15. september 201715min
benkevedlikehold1_9a4e

Det er i facebookgruppa Rjukan og Tinn inn i Framtida at han har lagt ut bildene fra et område han er vant til å se nær der han bor i Månaveien, og han truer med å komme med mer under overskriften:

"SYT OG KLAG" #1 (det kommer kanskje flere, nok å ta av)
Sportsplassen idag, en i utgangspunktet fin liten sittegruppe like ved parkering og torvet og "midt i" verdensarven. 
Synd at Tinn Kommune lar forfallet gå så langt som dette, særlig etter å ha fått beskjed om situasjonen fra flere hold i årevis. 
Hvem er ansvarlig? Administrasjonen som ikke gjør jobben sin? Eller politikerne som ikke bevilger midler? Jeg vet ikke, men veldig trist at det ser slik ut, skriver Dahlen.

Les posten med kommentarer på facebbokgruppa "Rjukan og Tinn inn i framtida".

""Sammen med posten har han postet bilder av et nedgrodd sitteområde og avflassede råtnende benker, som følge av manglende lakking og vedlikehold.

Det mangler ikke på respons på kommentaren fra andre i gruppa. Etter seks timer har han fått 45 likes og dobbelt så mange mange kommentarer.

– Vi har rådmann, kommunalsjef (både forrige og nåværende og sikkert neste), teknisk sjef, ordfører, samfunnsutvalg som alle har fått dette, sammen med mye mer, på sitt bord/skuff. Ingen gjør noe. 
Jeg mener at politikerne våre må følge med når de lar seg velge til "bein", tar ansvar og "pisker" administrasjonen når de ser ting som dette, mener Dahlen.

Ordfører Bjørn Sverre Sæberg Birkeland sier til Radio Rjukan at han er enig i at det ikke ser pent ut, og at han nå avventer vedlikeholdsplanen for Rjukan i god tid før neste vår.
– Vi har bedt om en vedlikeholdsplan, for dette kan vi ikke være bekjent av. Dette er en viktig sak som jeg skal se til kommer opp slik at denne typen forfall unngås i framtida, sier Birkeland, som etter sin rundtur etter Radio Rjukans bildeserie fra Storgata innså at dette spørsmålet krever mer enn strakstiltak.

Også SPs Rigmior Severinsen Rabbe reagerer.
– Som medlem av formannskap skal jeg ta med meg denne saken. Som innbygger i bygda og medlem av Austbygde utvikling har jeg er tips til dere på Rjukan; hva med å starte opp ett eller to utviklingslag, som skal jobbe f.eks som utviklingslaget i bygda jobber.Nå vet ikke jeg, men mulig det er lag eller foreninger i virke i dag, som også kan brukes til slikt. Bare et tips om evt mulighet for Rjukan, sier Rabbe i en kommentar til saken på facebook.

Les posten med kommentarer på facebbokgruppa "Rjukan og Tinn inn i framtida".

Vi har sakset noen av kommentarene på facebook:
"…
Ole Kittilsen: Ja, dette er et fælt syn.

Elisabeth Eggerud: Ja det er jo trist at det står og forfaller. Så lenge de i kommunen har skrevet et brev tidligere i sommer til oss i storgata at vi må holde det i orden rundt husene og gate på det vi eier. De bør vel kanskje ta tak i det de har selv før de snakker til alle andre. Hvis det er kommunen som har ansvaret da.

Trond Jørgensen: Men hvor er sommervikarer som jobbet i kommunen, er det slutt på den ordningen, vi var i Alsace Frankrike i sommer og blomster var der i fleng til alles glede, koster ikke allverdens å få til.

Jan Erik Jeffy Fjellstad: Det er vel lov å være trist når man ser dette, har ikke teknisk anledning så får andre ta jobben.

Aina Kristiansen: Benkene i Tveitoparken ser likedan ut 😐. De klipper gresset og tømmer søppel 10 cm ifra, de har fikset på barnegravemaskinene ved siden av. Har egentlig venta på de i hele sommer… Men dumt nok har jeg ikke sagt ifra. Tenkte de skjønte at det må vedlikeholdsplan til når de står ute år etter år. Men selvsagt, det må varsles 😊 Så det skal jeg gjøre.

Trond Dahlen: Gjør det, legg press på kommunen, men ikke regn med at det skjer noe 🙂

Olaug Fjellerud: Er det ingen som har ansvaret for nærområdet? Alle som leier/eier er ansvarlig for hvordan det ser ut rundt en.

Trond Dahlen: Her eier kommunen så da er del lite å lure på hvem som har ansvaret!

Kjell Magnar Teigen: Huff dette ser ikke bra ut ,tok opp den flotte plassen nedenfor kiwi for ett år siden og kommunen tok grep og rensket opp derimot ser der like jevnlig ut i år igjen så det viser at de som har ansvar for dette ikke lenger bør få beholde jobbene sine men få sparken som det heter på godt norsk.

Terje Urdal: Dette ser ikke bra ut😂midt i bybilde,jeg har jo flyttet fra Rjukan for en del år siden men er oppover jevnlig å jeg ser det er mye etterslep på vedlikehold på veldig enkle ting.Merkelig at ikke ledelsen i kommunen ser dette!

Marit Johanne Rønning: Oi, dette var skuffende å se for en ex-tinndøl! Tinn kommune: Vennligst rydd opp i forfallet og gjør oss stolte av verdensarven.

Trond Dahlen: Bare toppen av elendigheten Marit, bare spør Stefi, men Verdensarven er vi stolte av uansett 🙂

Marit Johanne Rønning: Trist ! Kommunen burde ansette Stefi og deg til å etterse/rapportere Rjukans nødvendige make up, det hadde vært en vinn-vinn situasjon. Deprimerende å vite at kommunen ikke tar innspill om opprydding/vedlikehold/forskjønning. Men hilsen til Stefi og deg som står på for byen, respekt!

Trond Dahlen: Takk Marit, god ide, Stefi har foreslått å bidra, men når kommunen tydeligvis ikke er interessert i gratis råd kommer de nok ikke til å gjøre noen ansettelse, iallfall ikke med dagraten til dagens pensjonister 🙂

Olaug Fjellerud: Det hadde vært helt topp!! Send dette til kommunen. Det er slike som brenner for a ha det fint rundt seg og for byen.

Trond Dahlen: Vi har rådmann, kommunalsjef (både forrige og nåværende og sikkert neste), teknisk sjef, ordfører, samfunnsutvalg som alle har fått dette, sammen med mye mer, på sitt bord/skuff. INGEN gjør noe. 
Jeg mener at politikerne våre må følge med når de lar seg velge til "bein", tar ansvar og "pisker" administrasjonen når de ser ting som dette.

Andre Dahl: Istedenfor å klage, så kan man bare organisere noen folk og fikse op benkene en lørdag eller søndag ettermiddag, er jo ikke akkurat en stor jobb å skrape ned benkene å male dem 🙂

Trond Dahlen: God ide, sett igang!

Andre Dahl: Trond Dahlen er du med?

Trond Dahlen: Avklar med kommunen og skaff riktig maling så stiller jeg lørdag fk, du anskaffer vel da også de spilene som må erstattes/skiftes, skulle være piece of cake.

Andre Dahl: Vel spiller kan jeg ikke skaffe, og maling må vi nok spleise på.. for særlig rik er jeg ikke.. og jeg kjenner ingen i kommunen heller 🙁

Trond Dahlen: Da blir det verre, får fortsette å "klage" da og se om kanskje noen i administrasjon eller politikere våkner opp av dvalen.

Andre Dahl: Jeg er med å male, men noen må kontakte kommunen så vi ikke blir jaget bort eller noe 😀 jeg kan sjekke hva prisen på maling på interiør butikken.. hvilken farge ? hvit? så må vi nok ha noe grovt sandpapir 
og erstatte de manglene plankene vet jeg ikke noe om så det må nok noen andre ta seg av…

Trond Dahlen: Hei, isteden for å klage som du sa ba jeg deg om sette igang men det er kanskje ikke så enkelt som du trodde, er gjerne med på en jobb, jeg kan fikse maling og trespilene, men du å ordne resten, "ikke akkurat noen stor jobb" som du sier men alt må gjøres, husk at treverket må være nokså tørt, kanskje litt seint iår eller hva Per?

Terje Urdal: Dette ser ikke bra ut😂midt i bybilde,jeg har jo flyttet fra Rjukan for en del år siden men er oppover jevnlig å jeg ser det er mye etterslep på vedlikehold på veldig enkle ting.Merkelig at ikke ledelsen i kommunen ser dette!

Per Thorud: Det hadde tatt 20 minutter årlig vedlikehold og treolje for 100.- kr. Det er nok vond vilje…

Reidun Marie Grønneberg: Det er en skam.

Trond Dahlen: Ja, og se deg rundt i byen, det er myyye som igrunnen er en skam, særlig for en turist- og verdensarvby.

Reidun Marie Grønneberg: Jeg skal flytte hjem igjen til Rjukan, så da skal jeg se litt.

Marianne Asdal: Når kommunen setter ut krakker og div så får de jaggu sørge for vedlikehold. Klarer de ikke det så burde de ikke sette det ut for er jo flaut når det blir stående å skjemme ut byen vår.

Hjørdis Ellefsen: Ja rett å slett flaut å være nabo til denne plassen.

…"

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia