fbpx

Kranselag for tak over tungtvannskjelleren

Radio Rjukan15. oktober 20202min
tungtvannskjellertak
tungtvannskjellertaket (1)
tungtvannskjellertaket (2)
tungtvannskjellertaket (1)
tungtvannskjellertaket (2)
tungtvannskjellertaket (1)
tungtvannskjellertaket (2)

En milepæl er nådd for Tungtvannskjelleren. Torsdag var det kranselag, for taket over tungtvannskjelleren beskytter nå den nye store attraksjonen ved museet.
Norsk industriarbeidermuseum (NIA ) er godt i gang med bevaringsbygget over ruinene av Tungtvannskjelleren, stedet for en av de mest kjente sabotasjeaksjonene under andre verdenskrig i Norge.

En milepæl er nådd etter at A til Å Entreprenør AS har støpt ferdig taket over bygget, og NIA er svært godt fornøyd med fremdriften i prosjektet.

Torsdag 15 oktober ble det gjennomført kranselag for bygningsarbeiderne og ansatte, for å vise takknemlighet for arbeidet som er gjennomført. Markeringen fant sted på det nye taket med taler, kake og pølser.

Den viktige milepælen ble nådd tirsdag 29. september, da taket over fabrikkhallen ble støpt. Støpen av taket, som også er den største enkeltstøpen i prosjektet, gjør at Tungtvannskjelleren er godt sikret mot vanninntrengning gjennom vinteren. Dette er er svært viktig for å bevare verdiene i kjelleren mot vær og temperatur.
Byggherre NIA ved Halvor Sælebakke takket og sa noen ord i forbindelse med markeringen, mens
Kjetil H. Djuve, konstituert direktør – NIA  takket alle for godt arbeid.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia