fbpx

Kontingentkasse innført

Radio Rjukan17. oktober 20193min

Kontingentkasse-ordningen er et tiltak mot barnefattigdom.
Søknader behandles etter hvert som de kommer inn (ingen søknadsfrist) og midlene deles ut til kassa er tom. Barn og unge i alderen 6 år til de er ferdige med videregående skole, som kommer fra familier med lav inntekt.

Det gis støtte til kontingenter, aktiviteter og utstyr til enkeltpersoner slik at barn og unge i familier med lav inntekt kan delta på organiserte fritidsaktiviteter.
Inngang på f.eks Rjukanbadet, klatreparken støttes ikke.

Inntil kroner 3.000,- i tilskudd per person per år som en engangsstønad er mulig.

Det er bare laget/organisasjonen (idrettslaget, korpset, koret, lokallaget etc.) som kan sende søknaden til kommunen etter vurdering av behov for søknad. Ressurspersoner som arbeider i kommunen, for eks. helsesykepleier, miljøterapeut, barnevernstjenesten m.m. kan også søke. Barnet eller familien kan ikke selv søke.

Den som søker har ansvar for å følge opp at barnet/ungdommen deltar i aktiviteten det er søkt stønad til. Det betyr at den som søker skal hjelpe barnet til å huske på/komme seg til aktiviteten i starten, ikke at den voksne må følge barnet på alle aktivitetene. Oppfølgingen kan og være å sjekke at kontingenten er betalt eller lignende. 

Det er den som søker som må vurdere om familien er i en slik situasjon at et bidrag fra kontingentkassa vil være avgjørende for om barnet kan delta på en aktivitet eller ikke. (Kontingentkassa er ikke ment å være et håndslag til lag og organisasjoner som har trøbbel med å inndrive kontingent). Det er barnet sitt eller familien sin situasjon som er avgjørende. 

Vær nøye med å fylle ut hele søknadsskjemaet, og husk å legge ved eventuelle fakturaer, kvitteringer eller lignende, dersom det er mulig. Kontaktperson er Åshild Langeland, Rjukan frivilligsentral.

Du kommer direkte til søknadsskjema her.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia