fbpx

Kommunen ber deg unngå Oslo-området

Kyrre Dahl24. januar 20212min
korona-corona-virus-bilde-cdc.jpg_dba9

Tinn kommune har gått ut med en oppfordring til innbyggerne om å holde seg unna de ti kommunene i Oslo-området som er stengt ned på grunn av det muterte korona-viruset. I Vinje blir man nå anbefalt å bruke munnbind!

Dette er meldingen fra Tinn kommune i dag: 24.01.21: 

For å stanse utbruddet av den engelske virusmutasjonen i Nordre Follo har regjeringen innført svært strenge tiltak i totalt ti østlandskommuner. Kommunene er Nordre Follo, Oslo, Ås, Nesodden, Frogn, Vestby, Indre Østfold, Enebakk, Moss og Våler.

Den engelske virusmutasjonen er langt mer smittsom enn variantene som har dominert i Norge så langt. Det er foreløpig usikkert i hvor stor grad mutasjonen har spredt seg til andre kommuner og situasjonen er uoversiktlig.

  • Bor du i en av de ti kommunene bør du holde deg hjemme og ikke reise med mindre det er strengt nødvendig. Fritidsreise til hytte er ikke strengt nødvendig og bør unngås.
  • Er du innbygger i Tinn bør du ikke foreta reiser til en av de ti kommunene med mindre det er strengt nødvendig. Arbeidsreiser kan være strengt nødvendig, men vi anbefaler alternative løsninger som hjemmekontor eller digital kommunikasjon.
  • Har du oppholdt deg i en av de ti kommunene og får akutte luftveissymptomer er det særlig viktig at du lar deg teste.

 

Vinje kommune går ett skritt lenger enn Tinn. Her er meldingen fra Vinje kommune i dag: 

På grunn av påvist mutert koronavirus på Austlandet og for å forhindre smittespreiing rår Vinje kommune til at alle over 12 år brukar munnbind innandørs på offentleg stad. Gjeld t.d butikkar, serveringsstader og bensinstasjonar.

Kyrre Dahl

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia