fbpx

Klarte å stoppe CT-flyttingen

Radio Rjukan12. august 20165min
rj-syehusvennerct-seier_d4a1

 

Rjukan får beholde CT-en, og Notodden blir uten inntil en ny er på plass. Rjukan Sykehus Venners Asle Ruud Syversen og Elin Haastvedt jubler sammen med plasstillitsvalgt ved Rjukan Sykehus Kjellfrid Neset. (Se faksimile av oppslag i RA.)

Direktør Bess Frøyshov avviser imidlertid at det har med gavefond og Utviklingsplan å gjøre, melder RA.
– Vi har fattet en beslutning i dag om ikke å flytte CT-maskina fra Rjukan. Når Notodden blir uten, får det konsekvenser for akuttilbudet. Når de ikke har et fullstendig diagnostisk tilbud, må pasienter sendes til Skien, sier Frøyshov til RA.
Onsdag sendte hun varsel til Fylkeslegen, fylkeskommunen, kommuner og fastleger om unntakssituasjonen.
– Vi har vedtatt hasteinnkjøp av ny CT til Notodden, men det vil ta tre måneder før den er i bruk.

Frøyshov benekter at det ble gitt penger fra Rjukan sykehus`gavefond til CT-en.
– CT-maskina ikke finansiert med gaver, men innkjøpt på det ordinære budsjettet til Sykehuset Blefjell. Vi finner imidlertid vedtak om 500 000 kroner fra fondet til et ultralydapparat innkjøpt i 2008, sier Frøyshov. At CT-flyttinga strider med utviklingsplanen, vil Frøyshov ikke gå inn på, overfor avisa.
– Nei, vi har bare revurdert vedtaket vårt, og hasteanskaffer en ny CT til Notodden. Nå er det viktig å få på plass gode faglige løsninger på pasienttilbudet imens, og gi tydelig beskjed om hvilke pasienter som skal til Skien, sier Frøyshov, som opplyser at legene på Notodden sykehus støtter beslutningen.

– En fantastisk nyhet, sier Asle Rud Syversen i Rjukan sykehus venner. Han tror sykehusledelsen har gitt etter for press.
– Jeg snakket med Frøyshov i går, og forsto det slik at de snudde etter å ha snakket med ansatte, styremedlemmer og Fagforbundet. De stilte samme spørsmål i forhold til utviklingsplanen som oss, sier Rud Syversen. Han gir seg ikke på det med fondsgaven.
– Vi har funnet ut at det ble gitt bidrag både til ultralydmaskina og CT-en fra fondet. Advokaten vår vil garantert grave mer i dette. Frøyshov sa at hun vil bidra til å avklare forholdene rundt gavefondet, det er jo fint.

Ordfører Bjørn Sverre Birkeland roser venneforeningen.
– De skal ha honnør for at de var våkne, sykehusledelsen hadde ikke snudd, hvis ikke de hadde reagert. Kommunen har også sendt brev med spørsmål om CT-flyttingen var i tråd med utviklingsplanen, og krevde garanti for tilbudet på Rjukan, sier Birkeland til RA.

– ​Ja, da ble Frøyshov stilt til veggs for en gangs skyld. De drar strikken ekstremt langt over tid og plutselig ryker den. Sykehuset Telemark må selvsagt sørge for at de har både CT og annet medisinsk utstyr som virker både på Notodden og i Skien. Ingen grunn til å fjerne det lille vi har igjen på Rjukan om utstyret på Notodden går i stykker, det må erstattes eller repareres. Utviklingsprosjektet har sykehuset aldri fulgt, sier Åsne Linnerud i en kommentar på facebook.

-Når det gjelder akuttilbudet, så kan vel pasienter sendes til Rjukan for vi har jo ambulanser( sykehus på hjul) og dessuten betyr avstand ikke noe (i følge utviklingsplanen) så dette må bli bra.Viktig nå at det blir dokumentert framover hva som blir prioritert fra sykehuset Telemark sin side, boikotting av Rjukan sykehus, eller at de som trenger det får tilbudt CT-undersøkelse mye raskere. En oppfordring til lokale politikere at de sørger for at sentrale politikere engasjerer seg i denne saken. Ingen kan si at man tenker pasientsikkerhet om man nå ikke bruker Rjukans CT-maskin, sier Linnerud.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia