fbpx

Kan bli en sur 17.mai, men så kommer sommeren!

Radio Rjukan14. mai 20203min
sol-blaa-himmel_1f2e

17. mai i år blir annerledes, med bilkortesje, veterantog og taler overført via Radio Rjukan som noen av høydepunktene. Men,  skal vi tro meterologene kan det være kjekt å ha med seg en jakke om du skal tilbringe noe tid utendørs.  

Isolert sett ser det ikke så aller verst ut, det er meldt om delvis skyet oppholdsvær på formiddagen og ettermiddagen på nasjonaldagen og utover kvelden lettere skydekke. Det er ikke meldt om nedbør.

Men, temperaturen blir ikke mye å skryte av, med ned mot frysepunktet på nattestid, trolig rundt 5 grader klokka 8 og rundt 8 grader kl. 14. Varselet gjelder Rjukan sentrum, på Skinnarbu blir det neppe over 3 varmegrader. 

Litt vind fra vest kan gjøre det surt, det er ventet kraftig vind på lørdag, som skal løye noe utover søndagen, men det kan fortsatt komme noen relativt kraftige vindkast på nasjonaldagen også, så hold på hatten. 

Som alltid er et værvarsel fire dager frem i tid litt usikkert, men været blir neppe sommerlig på 17. mai i år. 

Men, fortvil ikke, neste uke kommer faktisk sommeren!

Allerede mandag og tirsdag vil temperaturene gå oppover, med 10 – 11 varmegrader på ettermiddagen og strålende sol fra en skyfri himmel. 

Så fra onsdag går temperaturen i taket og vil kanskje nærme seg 18 grader. Det er ventet noe mer skyer, men også med solskinn innimellom og nedbøren er helt fraværende på langtidsvarselet fra Yr. 

Storm varsler omtrent det samme været som yr på nasjonaldagen, men slår til med varsel om enda bedre vær utover i neste uke. 

Ifølge Storm skal det bli over 20 grader mot slutten av neste uke, med hele 26 varmegrader på lørdag om en uke!

Og, ja det er værvarselet for Rjukan, Telemark ( vi måtte dobbeltsjekke )

At det er meldt om væromslag og masse regn om 11 dager hopper vi over i denne omgang…..

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia