fbpx

Ingen ville elektrifisere toget på Notodden

Radio Rjukan29. mai 20202min
notoddentog_cdc6

Bane NOR skal elektrifisere 830 meter jernbane fra Notodden stasjon til kollektivterminalen i byen. Det er over fem år siden det sist gikk tog helt til Notodden sentrum.

Flere entreprenører var interessert i oppdraget, men grunnet korte frister og fulle ordrebøker var det ingen av dem som valgte å gi tilbud på jobben.

– Vi hadde håpet å få anlegget klart i august, men innser nå at det var for optimistisk. Prosjekteringen ble mer kompleks enn vi antok på forhånd, og byggefasen ble for knapp, konstaterer prosjektleder Rune Jensen.

– Nå lyser vi ut oppdraget på nytt med mål om å skrive kontrakt i slutten av juni og ferdigstille anlegget innen 1. desember, sier Jensen.

Entreprenørarbeidet omfatter blant annet å:

  • bygge mur mot europavegen (E134)
  • legge om strømkabler, vann og avløp
  • bygge ny plattform ved kollektivterminalen
  • senke underbygningen som det nye jernbanesporet skal legges på

Hovedentreprisen er lyst ut via innkjøpsportalen TransQ. I tillegg vil Bane NOR lyse ut en kontrakt på jernbaneteknisk arbeid.

– Nå håper vi på mange gode tilbud. Vi samarbeider godt med Notodden kommune, Vestfold og Telemark fylkeskommune og de andre aktørene i området, sier prosjektlederen.

Sporet som skal elektrifiseres går langs Hydroparken, et fredet område som inngår i Rjukan–Notodden industriarv med UNESCO-status. Prosjektet har en budsjettramme på rundt 70 millioner kroner.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia