fbpx

Høyre vil ha private sykehustjenester

Radio Rjukan19. mars 20152min
rjukansykehus5_849a

Telemark Høyres ber nå Sykehuset Telemark og Helse Sør-Øst legge til rette for at private aktører tilbys ledige arealer ved Rjukan og Kragerø sykehus. Dette er lokaler som er blitt ledige etter at STHF satte igang en nedleggelsesprosess for de offentlige sykehustjenstene i Telemark med utgangspunkt i planer for å spare penger til en seinere storinvestering ved utbygging av Skien sykehus. Planene ble velsignet at helseministerer Bent Høie før Storetinget tok ferie før sommeren i juni ifjor.

Partiet vil samtidig at det skal åpnes for at behandlingstilbud blir lagt ut på anbud i Telemark, og at anbudskontraktenes lengde økes, for å kunne skape bedre forutsigbarhet for private interessenter til å foreta store investeringer i medisinsk utstyr, som de skriver å sine nettsider.

– Sykehuset Telemark bes snarest også følge opp Utviklingsplanens planer for videreutvikling av det offentlige sykehustilbudet ved Rjukan og Kragerø sykehus, skriver partiet.
Det kan det være god grunn til, siden det hittil har vist seg at det er lite av disse planene som foregår som fremsatt i nedskrevne og offentlige uttalte planer.
Mandag ble akuttfunksjonen ved Rjukan Sykehus nedlagt over 3 måneder før nedsatt i planen, og det råder sterk misstemning mellom de ansatte, ledelsen og kommunale myndigheter. Sykehuset Telemark mener dialigen er god, mens det kjenner ingen av de andre partene seg igjen i. Helseminister Bent Høie oppfatter likevel at dialogen er god, noe han har uttalt flere ganger i forbindelse med svar han har gitt på spørsmål i Stortingets spørrretime. 

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia