fbpx

Her er banda på Rjukans nye byfestival

Radio Rjukan3. juni 20226min
fetsival2022hel (1)

Den første utgaven av Onkl Sams Byfestival skal gå av stabelen i og rundt Onkl Sams pub i sentrum kommende helg fredag og lørdag, og det er fortsatt noen festival og endagspass å skaffe seg.

Årets nyvinning på festivalfronten, OnklSAMs Byfestival, inviterer lørdag til aldersgrensefri festivalmoro når Vandringsmenn skal spille opp til dans i fire timer midt på dagen lørdag.

– Vi inviterer familier, pensjonister, ja kort sagt alle som vil ha en tur ut og hygge seg på lørdag. Det er selvfølgelig også en mulighet for alle som ikke skal eller kan på festivalen ellers, sier Per Oddvar Thomter i OnklSams Byfestival.

Det er de populære Vandringsmenn som står på plakaten, og de vil invitere til allsang og moro.

– Jeg håper jo at de som er på by’n svinger innom for å slappe av litt, eller at man tar seg en pizza eller noe. Mulighetene til å kose seg til litt god musikk er iallfall der i det lovede godværet, sier Thomter.

– Hvorfor arrangerer du et gratisarangement når det ellers er helg- og dagspass på festivalen?

– Det re r jo for å lage noe for alle, og også de som ellers ikke kommer på festival. Vi vil legge til rette for at det blir litt festival for alle som vil, sier Thomter, som dermed tar opp igjen tråden som Rjukan Rockfestival også hadde på lørdager for alle.

Bandlista er klar og det er en oversikt som lover fest.

Fredag kveld starter det hele med Mosquito Hunters, før Iris Coffee Band skal på scenen. Ved midnattstid er det klart for heidundrende fredagsavslutning med det AC/DC-coverbandet Noise Pollution.

Lørdag ble det familiedag fra midt på dagen med Vandringsmenn, før det braker lør på kvelden med headlinerne partybandet Humbucker. De setter tonen før Tres Hombres går på scenen med ZZ-Top-rock, og så får Point æren av å avslutte festivalen med sin svært fengende poprock.

Programmet på den første festivalen lover altså mye med hensyn til party og godstemning, og blir det suksess i år, så bli det enda større neste år, har innehaver av OnklSAM lovet.

– Det er solgt bra med festivalpass, både dagspass og helgepass. Du har likevel fortsatt muligheten, men det går unna nå. Jeg må minne om at det naturligvis er begrensa antall billetter, og de kan kan kjøpes på OnklSAM. Ikke drøy for lenge nå, advarer Per Oddvar Thomter, som forteller at det blir 18-årsgrense på festivalen, noe han også satser på er populært.

For de som vil gire opp litt har vi laget en liten samling med musikkklipp og videoer med banda nedenfor.

Humbucker (lørdag kveld)

Et av de mest kjente Telemarksbanda nå, med medlemmer fra Bø, Nome og Notodden. Servere heidundrende party- og boogierock i stil med rjukanheltene Backstreet Girls og liknende, og er garantert party.

Noise Pollution (fredag kveld )

Oppkalt etter AC/DC-låt i beste coverband-tradisjon er et av Norges absolutt beste AC/DC-coverband. Kongsberggutta er kjent fr blant annet Notodden Bluesfestival, og sikker vinner på livefronten.

https://www.facebook.com/103015537769728/videos/190096069894939/

Iris Coffee Band (fredag kveld)

Bente Iris Dahle (vokal og gitar), Tor Dahle (gitar), Ulf Andesen (bass), Frank Eggerud (trommer) og Egil Sletta (keyboard) har gjort comeback.


Point (lørdag kveld)

Mæl-gutten Halvor Rollag og hans kamerat Chriss Rune Olsen Angvik utgjør Point, og har med seg pianisten Edvard Hervik og kanskje en til til festivalen. Debutplata komer tl høsten, men bndet har mye låter i ermet.

Tres Hombres (lørdag kveld)

Frank Eggerud (trommer), Bjørge Furø Lie (bass) og Frank Nielsen (gitar) utgjør ZZ Top-coverbandet Tres Hombres, som får det til å svinge noe gyseligt.

Mosquito Hunters (fredag kveld)

Mosquito Hunters spiller rock fra 70 tallet og frem til dags dato. Bandet består av Nina Landgraff (vokal), Morten Rist (gitar) Bjørge Furø Lie (bass), Patrik Andersson (trommer) Lisbet Midtgarden (orgel/piano).

Vandringsmenn ( lørdag formiddag)

Svært populære er de blitt, de to Vandringmenn på Rjukan som garantist for godstemning. Jone Ingvaldsen på bass og Remi Nerbø på vokal/gitar byr på allsangmusikk. Deres trådløse mikrofonsystem gjør at beveger seg blant publikum. De leverer nok igjen lørdag.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia