fbpx

Her er artistene på årets byfestival

Radio Rjukan29. mai 202410min
byfeste

Hvis du ikke veit hva du kan oppleve på helgas byfestival skal vi ta en liten presentasjon. Men at det er noe for enhver smak er det ikke tvil om. Det er 18 års aldergrense på festivalen, men vi tipper det blir populært lørdag når Fjellrev inntar teltet. Et scoop for å få med de yngste.

– Vi hadde et par andre avtaler, men de gikk ikke igjennom, ,emn vi har et mål om en overraskelse underveis. men mer kan jeg ikke si foreløpig, sier Per Oddvar Thomter som er superhappy med å ha fått ti dett programmet. Han understreker at Fjellrev er noen av det met populære i Norge akkurat nå.

– Men husk at vi kjører headlinerne tidlig, akkurat som det har vært gjort på trubadurfestivalen. Kommer du seint går du glipp av hovedattraksjonene. Og vi anbefaler at folk kommer og tar seg litt grillmat før det hele er igang. Da blir det skikkelig stemning når banda går på. Musikken starter klokka 20, og da regner vi med at matserveringen er over, sier Thomter.

Halva Priset

Halva Priset starter hele festivalen fredag, og er et norsk partyband startet av Petter Bjørklund Kristiansen, bedre kjent under artistnavnet Katastrofe. Bandets øvrige medlemmer er Emil Haglund, Hans Marius Indahl, Lars Støvland og Andreas Nordange.

Bandet fikk sitt store gjennombrudd i 2021 med låten «Den Fineste Chevy’n», med Maria Mena som gjestevokalist. På Spotify ble låten årets største norske sommerhit i 2021, den endte på førsteplass på VG-lista og ble i februar 2022 nominert til Spellemannprisen 2021 i kategorien årets låt. Låta har før øvrig vanvttige 42 millioner avspillinger på Spotify.

Den nye singelen «Da vi var to» er Carina Dahl er med er bygget på samme lest som monsterhiten, og har i tillegg en countrytwang, så det kan fort blir en stor sommerhit.

Smartembed for https://www.youtube.com/watch?v=bdMDThBX3MQ

Smartembed for https://open.spotify.com/track/66mAcIc3VtfVTgae4gVeBV

Fjellrev

Stort hottere artister enn Fjellrev finner du ikke akkurat nå. Det som egentlig bare skulle være et lite kompisprosjekt mellom tre kamerater, David Sigurdsson, Simen Hovde Seppelæ og Birger Kvanli-Hansen, skulle imidlertid ta fullstendig av, ikke minst være Tik-Tok og russetida.

Giganthiten «Jeg vil ha (Parlamentet)» har millioner av avspillinger i strømmetjenestene på kort tid. Låta har passet 13 millioner avspillinger bare på Spotify, og har sørget for at Fjellrev har passert 600.000 månedlige lyttere der, mens videoen har 3,5 millioner visninger på youtube på tre måneder. Det er helt oppe i norsk toppnivå med Karpe Diem når det gjelder norskspråklige artister.

Det er mange som tilskriver samarbeidet med låtgeniet Roc Meiniac som årsaken.

Smartembed for https://www.youtube.com/watch?v=OMNhZKvdk2U

Ny singel er ute nå, sammen med Tix, «Forevig»

Smartembed for https://open.spotify.com/track/1HAzYQY6WYXkgB9v3eYDW4

Phoenix

Rjukan-bandet Phoenix spilte land og strand rundt i Sør-Norge på 1970-tallet. Dengang som nå er stikkordet kontant countryrock – en umiskjennelig «Nashville sound» – og er et svæørt populært band på lokale scener etter comebacket.

Den originale besetningen var med Tom Bråthen, Arild Kittelsen, Helge Ellingsen, Ivar Graver og Bjørn Harry Bystrøm. På OnklSAM førstkommede flørdag spiller Tom Bråthen, vokal og gitar, Arild Kittelsen på gitar og vokal, Helge Ellingsen på bass, Børre Arveng på trommer og Knut Nyheim på keyboard og fele.

Karene tar en konsert av gangen, og nå er det fullt fokus på lørdagen under byfestivalen.

Smartembed for https://open.spotify.com/track/2i7ycUGMUpEok8QFsyweN6

Bank i Bordet


Bank i bordet er en duo som lager skikkelig festmusikk med tekster på dialekt. Med låttitler som «Lever kun for i kveld», «Sjalabais» og den hittil største hiten «Høyt under taket», som med sin sentimentale feststemning får taket til å lette på scener rundt om. Låta har passert en halv million avspillinger på Spotify.

Kenneth Aadnesen og Kjetil Storholm kommer fra Kristiansand og er to barndomsvenner som etter å ha vært i bransjen flere år tidligere, så har gutta gjort et comeback, sammen.

De har holdt over hundre konserter tidligere, og er absolutt ikke noe nybegynnere på scenen. Sjangermessig kan du plassere dem ved siden av navn som Halva Priset, Morgan Sulele og Staysman.

Debutsingelen «Høyt Under Taket» ble utgitt sommeren 2023, sammen med Ole Hartz og Lothepus. Den ble utgitt via deres faste distribusjonspartner Sony.

Smartembed for https://open.spotify.com/artist/29QA9MItOHMfEuYZIedm2p

Deb Girnius

Deb Girnius er det vi kan kalle en skikkelig rjukanvenn. Dette fyrverkeriet av ei dame har nærmest vært fast inventar på Huset, ikke minst i forbindelse med trubadurfestivalen, og det er ikke uten grunn. Hun trollbinder og griper deg fast med sin fantastiske stemme og et repertoar du garantert kjenner igjen. Her er det duket for en festkveld.

Hun har reist landet rundt som en av Norges mest etterspurte trubadurer og har deltatt i en rekke Skandinaviske plateproduksjoner. Deb har dessuten turnert som vokalist, gitarist og fløytist med bl.a. Merit Hemmingson, Joey Tempest (ex-Europe) og som duo med Unni Wilhelmsen. Hun har også deltatt i en rekke skandinaviske TV programmer. Det siste var Beat for Beat på NRK som hadde 1,2 millioner seere da Deb var med. I tillegg har hun fungert som tekskonsulent for både Jørun Bøgeberg, Kristin Berglund og Unni Wilhelmsen.

Smartembed for https://open.spotify.com/track/6AqyHdED4ANy4CQuutXlTG

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia