fbpx

Guffen start på april

Radio Rjukan29. mars 20203min
vinterrj7_f3af

Etter en mild vinter og to uker med unntakstilstand var det sikkert mange som håpet på godt vårvær. De drømmene ser ut til å bli knust, skal vi tro langtidsvarselet til Yr for Rjukan og omegn. 

Uka startet relativt rolig men småkjølig, på Skinnarbu er det ventet tosifrede minusgrader på nattestid. På Rjukan blir det plussgrader og antydning til sol, så ikke så aller verst, men det varer ikke. 

Torsdag er det meldt om snø og stiv kuling på fjellet. Det kommer ikke ekstreme mengder men 5 til 10 centimeter snø der vindkastene kanskje kan komme opp i storm i vindstyrke er ingen god start på april.

Skinnarbu og fjellet får nærmest garantert snø og kraftig vind så det er ikke utenkelig at dette skaper problemer på fjellovergangene også.

Det blir litt mildere nede i Vestfjorddalen og mest sannsynlig regn og noen plussgrader, men vinden kommer fra sørvest og det er en vindretning som gjerne fører til kraftige vindkast på Rjukan. 

Og etter det blir det nok en gang en vinterlig værtype, i palmehelga er det ventet at temperaturen ikke kommer over 0 grader på Rjukan, selv på dagtid. Det er til og med meldt om overskyet, så noe særlig solstunder på terrassen kan man ikke forvente de første dagene i april. 

Utover i påskeuka ser det litt bedre ut, med litt stigende temperatur, så det kan hende vi får påskevær, i påska. 

Heldigvis har meterologene en evne til å ta feil og vi får vel håpe de gjør det denne gangen også!

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia