fbpx

Gaustabanen blir integrert i skisenteret

Radio Rjukan27. januar 20223min
IMG_1860

Om ikke altfor lenge vil Gausta Skisenter være koblet til Gaustabanen med tilbringerheis, og en tur opp med Gaustabanen vil inngå som en del av et heiskort du kan handle på Gausta Skisenter.

En slik tilbringerheis vil gjøre at Gaustabanen vil bli en integrert del av Gausta Skisenter, som dermed tar et nytt stort skritt opp i Norgestoppen blant skisentrene. Det er en kjent målsetning siden Vätterledens Invest AB kjøpte Gaustablikk i 2018 at ambisjonen er at Gausta skal være blant topp 3 i løpet av få år.

– Gausta Skisenters status i ski-Norge vil heves med tilbringerheisen, uten tvil, og kanskje fra i vinter, men i alle fall fra neste vinter vil du kunne kjøpe skikort og samtidig ha kjøpt tilgang til heiskort til å reise i Gaustabanen, men når det blir får vi komme tilbake til, sier Halvor Haukaas, daglig leder i Gaustabanen AS.

Så er spørsmålet ikke om, men når det blir integrert.

– Det kommer enten nå i vinter eller mest sannsynlig neste vinter. Da vil du kunne kjøpe bruke Gaustabanen på samme kortet. Det er noen utfordringer som må løses før det, og vi diskuterer ulike løsninger, men vi må få på plass den elektroniske biten med hvordan det skal gjøres, sier Haukaas.

– For skikjørerne må det bli en viktig greie, helt klart. Litt av utfordringen reint praktisk er kapasiteten og køordningen som har gjort at vi har holdt litt tilbake. Vi må finne gode løsninger på det.

– Vi må ta hensyn til de som ønsker å bestille på nett. Vi har jobbet mye med hvordan vi kan finne gode løsninger på det, men vi kan ikke risikere at vi blir fullbooket, og så kommer det dagsturister fra Oslo som dermed ikke får plass, så derfor ser vi på endel alternativer der som kan få dette til å fungere, sier Haukaas.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia