fbpx

Frivillighetsprisen til Tommy Storøygard

Radio Rjukan5. desember 20157min
img_8040_5221

– Nei, jeg ante ingenting, og siden friidrettsgruppa var invitert til oppvisning her, var vi klare for det like etterpå, men jeg skjønte det fort på introduksjonen, sier en våt idrettsentusiast i gul friiretts-overtrekksdress til Radio Rjukan etter at prisen var overrakt.
At Tommy Storøygard er en fortjent prismottaker er det ingen dsikusjon om, og det ble da også hørt rundt om blant folket på torget denne lørdagen.

""I begrunnelsen for årets frivillighetspris, som ble lest opp av kulturstyrets nye leder Ragnar Gunleiksrud ble dette sagt:

– Prisvinneren er sterkt engasjert innenfor idrett og utvikling. Gjennom ulike grupper i Rjukan Idrettslag har personen tatt tak, både selv som idrettslig aktiv, som frivillig i ulike styrer og i gjennomføring av ulike arrangementer.

Prisvinner har vært initiativtaker og drivkraft i et viktig og ekspanderende aktivitetstilbud til barn og unge i Tinn kommune. Gjennom stort engasjement og frivillige arbeid har Rjukan Friidrett og Triatlon fått en ny vår. Idrettsgruppen har økt aktivitetsnivået betydelig, ikke bare som et tilbud til barn og unge men også i forhold til foreldreengasjement og videreutvikling. Alt skjer på dugnad og mange ukedager og helger går med til planlegging og gjennomføring av møter, treninger, konkurranser og andre aktiviteter.

Prisvinner har i tillegg til egen deltakelse i TelemarkHelten og Norseman Extreme Triatlon også deltatt aktiv på arrangørsiden. Han er primus motor og mannen bak arrangementet Barne-Triatlon i Tveitoparken, et arrangement som også henter stor deltakelse utenfra kommunegrensen.

Kultur- og oppvekstutvalget håper at årets prisvinnere kan være til inspirasjon for andre frivillige ildsjeler i Tinn kommune og at gavesjekken kommer til gode i det videre arbeidet med frivillighet. Utvalget mener at årets kandidat er en verdig prisvinner som har gjort og som fremdeles gjør mye for frivilligheten i Tinn kommune. Dette ønsker Tinn kommune å hedre ved å tildele årets frivillighetspris 2015 til Tommy Storøygard for sitt arbeid med barn og unge gjennom Rjukan Friidrett og Triatlon.

""– Men du har drevet mer mer idrett enn dette, Tommy?
– Jeg begynte md boksing og spesielt i fotballen, som jo har vært viktigst i oppveksten, og jeg var fotballtrener allerede som 15-åring, men siden har jeg drevet med volleyball, sandvolley, sykling, svømming, løping og triatlon, før friidretten har tatt litt av, ler Tommy. I tillegg er han nestleder i idrettsrådet, og kjent lobbyist for en ny flerbrukshall på Rjukan.
– Jegf har aldri vært spesielt god, og hadde heller ikke peil på friidrett før jeg begynte, men alt kan læres, sier Tommy, som er kjent for å ha skapt et fantastisk levende friidrettsmiljø på Rjukan og endret Rjukan ILs friidrettsgruppe til RIL Friiifrett og Triatlon.
""– Nå er vi størst i Telemark, og vokser stadig, men æren for det har en lang rekke foreldre som er med å deler på jobben, sier Storøygard, som er ydmyk i forhold til prisen.
– Det er en stor ære å få denne prisen, men jeg må takke de mange som er med å bidrar til at vi nå har noen av Norges beste juniorer i sine klasser på friidrettsbanen, sier prisvinneren, som planlegger å jobbe ufortrødent videre.
– Uten den hjelpen hadde det ike vært mulig, men når det fungerer så veit vi ikke hvor langt det kan nå, sier Tinns ferske prisvinner.
 

Fakta om Tinn kommunes frivillighetsprispris:

Frivillighetsprisen skal være en påskjønnelse for frivillig innsats. Prisen skal synliggjøre frivillighetens egenverdi og samfunnsverdi gjennom å løfte fram gode eksempler på resultater av frivillig innsats. Arbeidet må ha hatt betydning for lokalsamfunnet eller innbyggere i Tinn kommune. Prisen kan gå til:

* En initiativrik person/personer, institusjoner, lokal forening eller gruppe som utfører og har utmerket seg med frivillig innsats og engasjement eller har bedret trivsel og livskvalitet for andre.

* Prisen skal honorere det frivillig arbeidet som er lagt ned over et lengre tidsrom, et tidsavgrenset prosjekt eller er av betydelig omfang.

* Det frivillige arbeidet kan være utført innen alle deler av samfunnslivet.

Frivillighetsprisen ble opprettet i 2011 og består av et kunstdiplom av kunstneren Liv Solberg Andersen og en gavesjekk på kr. 10.000,- Tidligere års prisvinnere er Jenny og Raymond Hammeren, Titti Øvereng, Jørgen og Koldbjørn Sando.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia