fbpx

Første smittetilfelle av Korona i Tinn

Radio Rjukan14. mars 20205min
raadhuset-torge1-vinter_a58b

Tinn kommune har fått sitt første tilfelle av korona-virussmitte.
Det er en personen som har vært på utenlandsreise og som har kommet tilbake til Norge, og som nå er satt i karanteneisolasjon. Personen skal ikke være bosatt i Tinn, men har hytte her i kommunen.
Kommunene oppfordrer i dagens situasjon alle til å holde seg hjemme.
Antallet korona-smittede i Norge har passert 1.000 personer fredag kveld, og 1 er foreløpig rapportert omkommet.

MELDING FRA TINN KOMMUNE: 

Tinn kommune har stengt skoler, barnehager, serveringsteder, arrangementer, offentlige og private kontorer, reiselivsnæringen og andre steder der folk treffes.
Vi fraråder alle å gjennomføre reiser som ikke er helt nødvendige. Vi fraråder sterkt fritidsreiser selv om det bare er en tur på hytta, til venner eller kjente i en annen del av landet.
Tiltaket er avhengig av at vi faktisk gjør dette alle sammen og ikke bare noen av oss. Hensikten med tiltaket er ikke å stenge, men å unngå sosiale treffpunkt i hverdagen, på jobben og hjemme.
Dette er ikke tiden for besøk til venner, kjente og familie.

Vi må ha stor medfølelse for de ensomme og de som bor alene. Bruk helst telefonen, facetime og snapchat; men reis på besøk til de få som faktisk trenger det.
Må du ikke på jobb bør du ha hjemmekontor. På jobb bør du unngå nærkontakt og i hvert fall ikke sitte sammen i møter. Bruk video, skype og andre løsninger for elektronisk kommunikasjon.
Ta dine forhåndsregler når du er ute blant folk, på butikken og utenfor hjemmet ditt. Det er ikke farlig for noen å gå i butikken eller gå på tur ute. Unngå å reise kollektivt hvis du kan.

Vi må alle hoste i et papirtørkle eller albukroken, vaske hendene grundig og jevnlig og ev bruke håndsprit. Begrens håndhilsning, kyssing og klemming, men dine barn og aller nærmeste må også kunne få en klem når det trengs. 
Hold minst én meters avstand til både friske personer og de som hoster eller nyser, når det er mulig. Alle som er syke med symptomer på forkjølelse eller influensa bør holde seg hjemme og unngå all kontakt med andre i den grad som er mulig.

Vårt viktigste fokus nå er å ikke få smitte inn i vår helsetjeneste, våre sykehjem og våre omsorgsboliger. Ingen må oppsøke våre sykehjem, omsorgsboliger og bofellesskap uten å ringe først.
Ingen må oppsøke våre legesentre eller legevakt uten timeavtale. Vi kan ikke understreke hvor viktig det er at alle som har symptomer på influensa eller forkjølelse må holde seg hjemme og aldri oppsøke oss uten å ringe først. Vi snakker gjerne med deg på telefon. Helsetjenesten vil alltid svare deg på telefon og ta vare på deg. Helsetjenesten vil komme hjem til deg hvis du trenger det

Det første smittetilfelle er registrert i Tinn. Personen har fått smitten på en utenlandsreise og er nå isolert.

Slik ser situasjonen ut i skrivende stund på verdensbasis:

""

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia