fbpx

Fjord Line flytter til Kristiansand

Radio Rjukan15. februar 20233min
fjord ine

Fjord Line flytter fra Telemark til Agder når de starter vårsesongen i mars. Når trafikken med MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord gjenopptas i henholdsvis mai og juni, vil skipene permanent seile mellom Bergen – Stavanger – Hirtshals – Kristiansand.
De flytter altså havn fra Langesund til Kristiansand. Det opplyser de i en pressemelding.

«Slik ønsker vi strategisk å styrke ruten mellom Kristiansand – Hirtshals, og vi kan med dette tilby et svært godt helårstilbud til våre reisende med et bredt utvalg avgangstider. Vi vil fortsatt supplere vårt tilbud med det aller hurtigste alternativet, katamaranen Fjord FSTR, vår, sommer og høst som før.»

Overfartstid for skipene vil fra Kristiansand til Hirtshals være 3 timer og 55 minutter. Overfartstid for den hurtiggående katamaranen Fjord FSTR er 2 timer og 25 minutter. Reisetid med bil mellom Kristiansand og Langesund er ca 2 timer og 15 minutter, og det betyr betydelig lenger bilreisevei for kunder i Vestfold og Telemark. I tillegg mister Langesund viktig gjennomgående turisttrafikk.

I pressemeldingen begrunnes det videre:
«Fjord line har siden starten av 2020 vært påvirket av Covid-19 pandemien og energikrisen. Vi har løpende tilpasset vår operasjon for å møte disse utfordringene, senest ved redusert seilingsplan og den pågående dual-fuel motor konverteringen av våre LNG-skip, MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord.

– Dette er et strategisk grep for å sikre et enda bedre tilbud for våre reisende og fraktkunder på den korteste korridoren mellom Norge og kontinentet. Endringen medfører en høyere frekvens, helårstilbud mellom Kristiansand og Hirtshals og at våre kunder kan velge å seile med søsterskipene MS Stavangerfjord/MS Bergensfjord og høy hastighets katamaranen Fjord FSTR, sier administrerende direktør Brian Thorsted Hansen i Fjord Line.

Endringen betyr at MS Stavangerfjord og MS Bergensfjord ikke lenger vil anløpe Langesund Havn, noe de har hatt siden 2014.

– Jeg ønsker å takke for det gode samarbeidet med lokalmiljøet, havnevesenet og kommunen i denne perioden. Det har vært av stor betydning for Fjord Line, sier Hansen.

– Reisende som allerede har booket avganger til eller fra Langesund vil bookes om til å reise til eller fra Kristiansand, dersom dette ikke er ønskelig kan de velge at få refundert reisen eller få et gavekort som kan brukes på en annen reise. Vi beklager selvsagt overfor våre kunder som blir berørt av dette, sier Hansen.

Fjord Lines øvrige ruter vil ikke påvirkes av endringene.

 

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia