fbpx

Finn-Arild Bystrøm tar rådmannsjobben hvis Seljord kommune ansetter 29. juni

Radio Rjukan23. juni 20174min
finn-arild-bystrom_133b

Finn-Arild Bystrøm (43) har vært kommunalsjef i Tinn kommune siden 1. januar i 2015.
Han ble oppfordret til å søke jobben, og etter en stund i tenkeboksen bestemte han seg for å søke på den utfordrende og spennende sjefsjobben.

Gratulerer med innstillingen, der du nå er eneste innstilte. Kan vi gratulere med ny jobb?

– Tusen takk! Formell ansettelse skjer 29.juni i Seljord kommunestyre, men innstillingen fra administrasjonsutvalget til kommunestyre er enstemmig og således veldig positiv, sier Finn-Arild Bystrøm, som bekrefter overfor Radio Rjukan at han tar jobben hvis alt går veien 29. juni.

– Ja, jeg gjør det. Det er en spennende jobb, og jeg liker Seljord veldig godt. En rådmannsjobb er en kompleks og utfordrende stilling som gir en helt fantastisk mulighet til å være med på bygge et samfunn. Jeg har alltid vært samfunnsengasjert, sier Bystrøm.

– Men du venter vel ikke samme økonomiske handlerom i Seljord som i Tinn?

– Nei, det var vel også noe som ble sagt i intervjuet, at jeg måtte regne med trangere budsjetter enn vi ha ri Tinn, men det tar jeg som en utfordring. Det bor under halvparten så manfge innbyggere som i Tinn, under 3000, i kommunen som ligger midt i Telemark og grenser til Tinn i nord, og ellers til Hjartdal, Notodden, Bø, Kviteseid, Tokke og Vinje.
Seljord er en turistkommune med betydelig aktivitet på Dyrskuplassen. I likhet med Tinn er også Seljord en kraftkommune og en turistkommune.

Før Bystrøm tok lederutdanning og ble kommunalsjef, var han ansatt i politiet. Primært ved Rjukan politistasjon, og senest som lensmann i Tokke. Bystrøm har utdannelse fra Politihøgskolen og fra NTNU hvor han har en mastergrad i Ledelse, men han er grunnutdannet som elektriker.
Bystrøm har ellers god fartstid i Arbeiderpartiet. Både lokalt i Tinn og som vararepresentant til Stortinget for Telemark AP i perioden 2013–2017. 

Skal du fortsatt bo i Tinn?

– Ja. Jeg blir pendler, men skal finne en leilighet i Seljord. På interbvjuet ga heg beskjed om at jeg ønsket å følge opp som pappa for barna som bor på Rjukan også i det daglige, forteller Bystrøm.

Han vil være kommunalsjef i Tinn fram til 1. desember.
– Jehg er involvert i svært mange spennende prosjekter her i Tinn, og de vil jeg sikre en god overgang på, så det er viktig for meg å forlate kommunalsjefjobben på en ryddig måte.

Nå må Tinn leite etter en ny kommunalsjef. Bystrøm uttaler til RA at nøkkelkvalifikasjoner til en person som overtar stillingen han har i Tinn må være god forståelse for kombinasjonen politikk, administrasjon, ledelse, gjennomføringsevne, og så må en tåle at alle har en mening om hva man holder på med.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia