fbpx

Fikk proff sveisemaskin av Gaustablikk Skisenter som takk for god hjelp

Radio Rjukan22. desember 20167min
img_9956_c769

""Igår kom Kjetil Skreien til Rjukan vgs med et demobrukt topp moderne sveiseapparat, som skal gjøre jobbene de påtar seg bedre og lærdommen tilsvarende.
Det er Gaustablikk Skisenter som har gjort det mulig. For de har sponset pakka for dem, fordi elevene er så flinke til å hjelpe med vedlikehold av rør, sleder og opplegg rundt snøkanonene. Leverandøren J.D. Sveise Service har i tillegg gitt en ekstra god pris. Derfor var Lasse Lund også med på overrekkelsen, der lærer Erik Wang og elevene Sander Kalbekkdalen og Kristoffer Berg møtte dem i sveisekjelleren. 

Det er snakk om en maskin som på fagspråket kalles mig/mag trådmaskin, en spesialmaskin som er programmerbar med minnefunksjon, som har puls og dobbeltpuls.
En fin og orangefarget Kemppi Kempact Pulse 3000MVU.
– Det er en skikkelig proffmaskin som brukes i
 f.eks. i
 oljeindustrier. For en skole er det fantastisk å få en slik maskin, som fort har en kostnad på 
100.000 kroner inklusive moms, sier Kjetil Skreien fra leverandøren J.D Sveise Service. Det er bare én skole i Telemark som fra før har en slik.

– Elever har gjort jobb for skisenteret på snøkanoner, og gjør litt forskjellige på rørgater kanoner og sleder. 
Det er snakk om både vedlikehold, ombygginger og tilpasninger, forteller Lasse Lund. 
– De har laget nye bunnfester, og fikset rørgater i bakkene. Sleder kan blir kjørt ned av preppemaskiner, og må fikses, sier Lund. 
– De er kjempeflinke, og det er en vinn-vinn situasjon. Vi hjelper elevene, skolen og lokalsamfunnet, og vi får tilbake hjelp. Det er bra for samfunnet, og ikke minst bedriftene som overtar folk som er godt opplært. 

Samarbeidet oppstod da lærer Erik Wang, som også er frivillig i Røde Kors sin skipatrulje stadig møttes, og at Wang så stabler med bøyde og ødelagte vannkanon-sleder og -rør.
– Vi fant ut at vi kunne få til et samarbeid. Noe lå på verkstedet. Endel var stabla bort, og skisenteret sleit med å få vedlikeholdsjobben unna. 
– 
Dette kan vi reparere, i stedet for at det kan kjøpes nye, sa Erik. 
Da har de noe å trene seg på, forteller Lund, som sier at det heller ikke er så stor krise om det blir ødelagt eller bør forsterkes. 
En sveisen før til at det blir sterkere enn stålet er fra før av, forteller han.

""
- Sveisen må ikke slipes ned, for styrken ligger i sveisinga. En stygg sveis er dermed bedre enn en stygg og penslipt. Det nye apparatet er med på at sveisearbeidet blir mye jevnere og bedre, og ikke minst penere., sier Wang, som gleder seg over å ha fått sponset den viktige maskina.
– Det er et fint opplegg når skole og næringsliv kan støtte opp om hverandre. Det er viktig å bruke det lokale næringslivet og bidra til at de får gode folk, og godt kvalifisert personale fra skolen, sier Wang. Han er veldig glad for at Gaustablikk hjelper skolen med å få tipp topp utstyr.


- Skolen må heller ikke tråkke næringslivet på tæra, og ta fra dem oppdrag. Så det er en Balansegang, men for oss er det viktig, for vi har ikke penger på budsjettet til finansiering av slikt nytt utstyr, og er helt avhengig av støtte fra bedrifter, sier Wang. 
– For denslags store investeringer må spares opp over flere år. 

De som gjør jobben på skolen må ofte gjøre det på gammelt utstyr.

 
""Bedriftene trenger å få tak i godt skolerte arbeidstakere, sier Skreien, som forteller at de har avtalt å sende opp en mann som skal holde kurs på skolen når det er installert.
 

– Det neste vi ønsker oss er et CNC-styrt plasma-skjærebord for å skjære plater med. Her er det ingen i området som har en slik CNC-styrt maskin, men noen eldre modeller. Det vil vi ha virkelig bruk for, forteller Wang, som har tenkt å jobbe med å få det til.

Radio Rjukan

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Radio Rjukan er lokalradioen for Tinn og Hjartdal kommuner, og har siden 1. september 1987 gitt deg lokale nyheter og lokale innslag fra Rjukan, Tinn og omegn.

Ansvarlig redaktør: Ole Jon Tveito

Radio Rjukan etterlever pressens etiske regler administrert av NPF.
Pressens Faglige Utvalg (PFU) –
Vær Varsomplakaten (VVP).

Radio Rjukan

NO 984 755 961 MVA

Såheimsvegen 30, 3660 Rjukan

Postboks 4, 3661 Rjukan

post@radiorjukan.no

35 08 24 20

Bingotelefon: 35 08 24 24

Redaktør: 93 00 40 93

Radio Rjukan sender på FM.

FM 93,8 – 104,1 – 105,0 – 106,5 – 107,0

Facebook


Copyright © Radio Rjukan ASAlt materiale er kopirettslig beskyttet og ikke tillatt kopiert uten avtale.Utviklet av Fairmedia